Jatkoaikarohmun slovakki ei ehtinyt Hippokselle

ASETELMA: Taulukossa kahdeksantena oleva KalPa on paarustanut SM-liigan keskikastissa oikeastaan koko kauden. Parhaimmillaan on nähty sitä reipashenkistä, kiekkokontrolliin perustuvaa KalPaa, joka voitti toissa keväänä pronssia ja nappasi viime keväänä neljännen sijan. Heikoimmillaan kiekkokontrolli on mennyt näpertelyksi ja sen jälkeen vastustaja on mennyt menojaan. Tuloksellisesti syksyn paras jakso osui marraskuulle, kun KalPa voitti kuusi peliä seitsemästä. Sen jälkeen on tullut vain neljä voittoa kahdestatoista matsista, ja niistäkin vain kaksi on täysiä kolmen pisteen voittoja.

Alavireisestä kaudesta huolimatta KalPalla on esittää muuan jäätävä tilasto. Joukkue on ajautunut jatkoajalle tai rankkarikisaan peräti kahdeksan kertaa - ja voittanut niistä jokaisen. Liigakauden avauskierroksella kaatui rankkareilla JYP. Sen jälkeen hurrikaanipaidat ovat otelleet kilpinuttujen kanssa kaksi kertaa ja lukemat on kirjattu JYPille tylysti 4-0 ja 3-0.

KalPan maalivahtikaksikko on JYPin kasvattama duo Ari Ahonen-Aleksis Ahlqvist. Kummankaan torjuntaprosentti ei nostata hurraa-huutoja, Ahosella se on 90,67 ja Ahlqvistilla vain 89,30. Ahosen voittoprosentti on kuitenkin lähes 60, joka on vähintään kelvollinen lukema. Hän onkin joukkueensa selkeä ykkösvahti ja on pelannut kaikki KalPan ottelut marras-joulukuun vaihteen loukkaantumisesta toivuttuaan. KalPan kokoonpanosta puuttuu vastikään kolmen vuoden jatkosopimuksen tehnyt Kalle Kerman, joka parantelee nivustaan helmikuulle. Myös Samuli Suhonen sekä Jyri Junnila ovat kokoonpanosta poissa.

JYPiltä puuttuu pitkäaikaispotilas Miika Lahden lisäksi kuumeesta kärsinyt Vili Sopanen. Sopanen pelasi viikonloppuna D Teamissa eikä olisi todennäköisesti terveenäkään mahtunut JYPin kokoonpanoon. Alle 20-vuotiaiden MM-kisareissulta perjantaina palannut Sami Vatanen saa tänään vielä huilata.

ARVIO: Henkinen yliote on ilman muuta JYPin, sen takaavat kaksi peräkkäistä KalPaa vastaan pelattua nollapeliä. Kahta maalia enempää KalPa ei tee, JYP iskee kolme tai neljä.

SEURAA HEITÄ: JYPiltä suurennuslasin alle kaikki muut paitsi PPP-ketju. Joulutauon jälkeen sarjakärki on pelannut viisi ottelua ja tehnyt niissä 18 maalia. 12 näistä on Eric Perrinin, Antti Pihlströmin tai Harri Pesosen käsialaa. Ainoa joulutauon jälkeinen tappio tuli viikko sitten Hämeenlinnassa, kun HPK onnistui pitämään "Peteliukset" nollilla. Peteliusten lisäksi joulun jälkeen JYPin hyökkääjistä ovat maalinteossa onnistuneet ainoastaan Jani Tuppurainen, J-P Hytönen, Antti Virtanen ja Filip Riska. Kaksi jäljelle jäävää maalia ovat Kalle Kaijomaan ja Jyrki Välivaaran värkkäämiä.

Vanhempi Pesonen, Jussi, pestautui hiljattain KalPan rivistöön. Tahmean alun jälkeen maalijyvä on löytynyt ja Pesonen on osunut jo kolmessa peräkkäisessä ottelussa. Ennen maaliputken alkua hän laukoi voittomaalin voittomaalikisassa SaiPaa vastaan. KalPan eilen palkkaaman slovakkisentterin Peter Olveckyn piti saapua pikahälytyksellä jo tähän otteluun. Olveckyn lento Wienistä Helsinkiin kuitenkin myöhästyi, joten miestä ei kaukalossa nähdä. 25-vuotias Olvecky pelasi alkukaudesta 25 ottelua kotimaansa Dukla Trencinissa ja naputteli tehot 9+17=26. Tilillä on myös 32 NHL-ottelua (2+5) sekä 308 AHL-taistoa ((61+92=153). Slovakian MM-kisajoukkueessa Olvecky esiintyi toissa keväänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

SM-liigan paras täyttöaste pakottaa myymään "eioota"