Jatkuuko hurja hurrikaanivire? - JYP isännöi Tapparaa voittoputkessa

ASETELMA: JYP siirtyi taannoin joulutauolle vakuuttavasti ja palasi sieltä entistä väkevämpänä. Voittoputkella on mittaa nyt jo viisi ottelua. Jukurit pystyi puolustamaan itselleen viime viikon peleistä pisteen, mutta rökäletappiot kärsineet HIFK ja Ässät olivat täysin vailla mahdollisuuksia hurrikaanin käsittelyssä.

Kun tammikuuta mennään, on sarjataulukkoakin välillä hyvä vilkaista. Se kertoo tällä hetkellä siitä, että JYPillä on vielä saumansa hypätä kärkikolmikon Kärpät, TPS ja Tappara kyytiin. Lähimpänä niistä on sarjakolmonen Tappara, seitsemän pisteen päässä ottelun enemmän JYPiä pelanneena.

Jos oli hurrikaanipaitojen joulukuu vahva, samaa voi sanoa Tapparasta. Se voitti seitsemän ottelua yhdeksästä ja jäi vain kerran ilman pisteitä.

Kohtaaminen on joukkueiden välillä jo neljäs tällä kaudella, kun arpa heitti ryhmät vastakkain CHL:n neljännesvälierissä. Vääntö on ollut tasaista, kun kummallakin on kohtaamisista kaksi voittoa ja maaliero kirjataan JYPille 13-12. Melko runsasmaalisiakin kamppailut ovat siis olleet.

JYP sai lauantain Ässät-ottelun alla jobinpostia, kun liigan maalipörssin kakkonen Juuso Puustinen liittyi sairastuvalle Henri Kannisen ja Miika Lahden seuraksi. JYP ei ole toistaiseksi tiedottanut Puustisen sairasloman kestosta. Tapparalla ei loukkaantumishuolia tällä haavaa ole ja tuore hankinta Curtis Hamiltonkin sai peliluvan kuntoon aivan ottelun kynnyksellä.

ARVIO: JYP oli niin napakassa lyönnissä viikonloppuna, että se on pakko lukea tämän kamppailun suosikiksi. Tappara tarjoaa varmasti kovemman kamppailun voitosta kuin HIFK tai Ässät, mutta pisteisiin se ei taida sittenkään riittää. 3-2 tai 4-2 JYPille.

SEURAA HEITÄ: Ossi Louhivaara pääsi aloittamaan kautensa vasta joulukuussa melkoiselta takamatkalta. Polvivamma piti kokeneen hyökkääjän sivussa peräti kahdeksan kuukautta. Viime viikolla alkoi löytyä tehojakin, kun sekä HIFK:ta että Ässiä vastaan syntyi saldo 1+1. Louhivaara on kerännyt kauden yhdeksässä ottelussaan kaikkiaan 4+2 pistettä.

22-vuotias sentteri Otto Rauhala on asemoinut itsensä liigapelaajaksi periaatteella hitaasti, mutta varmasti. Viime kausi oli kolme vuotta sitten liigassa debytoineelle Rauhalalle ensimmäinen, kun farmikomennuksia LeKin suuntaan ei enää tullut. Tältä kaudelta on jo plakkarissa uran yhden kauden piste-ennätys 3+17=20.

Edit 18.23: Hamilton sai pelilupansa kuntoon ja pelaa tänään, vaikka ei vielä iltapäivällä ollut kokoonpanossa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .