Jo kiirastorstaina kesälaitumille? - JYPin konttaamiselle ei löytynyt selitystä

"Peli meni vähän ylipuolustamiseksi", sanoi kapteeni J-P Hytönen, mutta ei myöntänyt paniikkia.

Hyvin harvoin nykykiekossa näkee enää kolmeatoista maalia yhdessä ottelussa, varsinkaan pudotuspeleissä. Vielä harvemmin näkee joukkueen romahtavan 5-0-johtoasemasta 6-7-tappioon, varsinkaan jos on välissä johtanut myös 6-2.

Tällaisen tappion JYP kuitenkin keskiviikkoiltana HIFK:ta vastaan kärsi SM-liigan viidennessä puolivälieräottelussa. Käsittämättömälle lamaantumiselle ei oikein löytynyt selitystä hurrikaanileiristä.

- Ei se tilanne mun mielestä mitenkään pään sisään mennyt. Ensin tehtiin joka paikasta ja sellaisistakin, jotka eivät oikein edes olleet paikkoja. Vastustaja sai vähän halvan maalin siihen ensimmäiseen erään. Toisessa tehtiin vielä yksi maali, mutta ei sittten enää pystytty säilyttämään riittävää tasoa, kapteeni J-P Hytönen sanoi.

Joonas Nättisen laukoman 6-2-maalin jälkeen HIFK alkoi ensin hiipiä ja sitten rynnistää tasoihin 4+1 tehot paukutelleen Patrik Carlssonin johdolla. Vierasjoukkue kiipesi maalin päähän jo toisen erän lopulla viimeistellen kolme maalia reilun kahden minuutin sisään. Kolmas erä oli aika lailla 6-6-tasoituksen odottelua.

Oliko pukukopissa tai vaihtopenkillä aistittavissa paniikkia?

- Ei se mun mielestä paniikkia ollut. Oltiin tietysti huolissaan siitä, mitä kentällä tapahtuu ja peli meni ehkä vähän ylipuolustamiseksi, Hytönen arvioi.

Kuudes kohtaaminen on jo tänä iltana Helsingissä. HIFK johtaa ottelusarjaa voitoin 3-2 ja voi lähettää JYPin kesälaitumille jo kiirastorstain illassa.

- Keskiviikon pelin alkuun saatiin se oikea työnteko ja tunne pelaamiseen, oikeastaan ensimmäisen kerran tässä ottelusarjassa. Sitä tarvitaan seuraavassakin pelissä. Ja malttia ja kärsivällisyyttä, Hytönen päätti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .