Jo löytyi potkua JYP:n luistimiin

Leirijäykkyys taisi todellakin olla syy JYP:n vaatimattomaan esitykseen kaksi viikkoa sitten Mikkelin turnauksessa.

Pelkkien jääkiekkoliigan seurojen kaksipäiväinen karkelo Lahdessa alkoi jyväskyläläisnäytöksellä joukkueen kyykyttäessä Ilveksen käytännössä jo avauserässä voittolukemin 6-2 (3-0, 2-1, 1-1).

Jyväskyläläiset hallitsivat ylivoimaisesti erityisesti ensimmäistä puolituntista. Avauserän kolmesta osumasta kaksi oli vahvassa syysvireessä olevan Ossi Louhivaaran näyttäviä maaleja.

Louhivaara vei JYP:n johtoon alivoimalla karattuaan läpiajoon Tuomas Vänttisen katkottua kiekon hänelle. Louhivaara veivasi 16. minuutilla lukemiksi 3-0, kun tamperelaispuolustuksesta ei löytynyt väkkärälle pysäyttäjää.

- Tänään tunnuin pääsevän pakeista helposti eroon. Kolme edellistä syksyä ovat menneet loukkaantumisista toipumiseen, mutta nyt tuntuu hyvältä, hykerteli Jari Jääskeläisen kanssa sentteri Juha-Pekka Hytösen laidalla pelannut Louhivaara.

- Viime kauden ainoan kahden maalin pelin toisen osuman taisin kyllä laittaa tyhjiin, Louhivaara muisteli ja harmitteli perjantain paria hukattua maalipaikkaa.

Hytönen pohjusti kolmannen osuman lisäksi Olli Malmivaaran lämäämän ylivoimamaalin.

Jarkko Immosen kentällinen, maalintekijöinä takatolpalta tyhjiin ohjannut Kalle Koskinen ja sentteri itse, vastasi myös kahdesta maalista.

Pekka Tuokkola selvisi JYP:n maalilla 22 torjunnalla. Kun Ilveksen laukaisukartasta löytyi kuitenkin 57 merkintää, osoittaa se jyväskyläläispuolustuksen olleen matkassa uhrautuvalla asenteella.

Jiri Bicek pelaa tänään

JYP pelasi neljällä kentällisellä, vaikka viideskin oli matkassa. Huilannut viisikollinen miehiä, Jiri Bicek mukaan lukien, hyppää kaukaloon lauantaina turnauksen loppuottelussa, jossa vastassa on perjantaina Pelicansin rankkarikisassa kaatanut SaiPa.

- Ottelun alku oli erinomainen. Kun taululla oli 5-0, oli asennetta vaikea säilyttää, ymmärsi JYP:n valmentaja Risto Dufva.

- Esityksessä oli silti havaittavissa harjoituspelin elementtejä. Louhivaara kieltämättä on reippaalla jalalla liikenteessä. Hän järjestelee nykyisellään tekopaikkoja niin muille kuin itselleenkin, Dufva myhäili.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.