Jo toiselle JYP-kasvatille muhkea NHL-diili - Kovempi vuosipalkka kuin Stanley cup -voittajalla

Talvesta saakka siirtohuhujen kohteena ollut Anaheimin puolustaja Sami Vatanen on solminut Ducksin kanssa neljän vuoden jatkosopimuksen, joka pitää puolustajan Kaliforniassa kevääseen 2020 saakka. 25-vuotiasta JYP-kasvattia on viety suuntaan jos toiseenkin, mutta seura ja pelaaja päätyivät lopulta jatkosopimukseen.

Tuore sopimus tuo Vataselle muhkean palkankorotuksen, sillä tähän kevääseen umpeutunut kaksivuotinen kontrahti oli kokonaisarvoltaan reilut 2,2 miljoonaa euroa. Ducksia läheltä seuraavan Orange County Registerin kiekkotoimittajan Eric Stephensin mukaan sopimus on "etupainotteinen". Ensi kausi tuo Vataselle reilut 4,4 miljoonaa euroa, kolme seuraavaa noin neljä miljoonaa per sesonki, Stephens kertoi Twitter-tilillään.

Vatasen sopimus on kokonaisarvoltaan jyväskyläläisen urheiluhistorian toiseksi rahakkain. Tuore Stanley cup -voittaja Olli Määttä solmi helmikuussa Pittsburgh Penguinsin kanssa kuuden vuoden ja yhteensä 22 miljoonan euroan jatkon. Vuosipalkassa Vatanen siis pesee kolme vuotta nuoremman kollegansa, mutta sopimuksen kokonaisarvossa Määttä on edellä.

Kaudella 2012-13 Anaheimissa debytoinut Vatanen on pelannut NHL-urallaan 194 ottelua ja kerännyt niissä 98 (29+69) pistettä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .