Johan oli viihdepläjäys! - "Kauhea pelihän se oli"

Olihan se merkillisen monijakoinen ottelu. Ensin oli asialla JYP. Kotijoukkue takoi reiluun 11 minuuttiin tauluun 3-0 -lukemat Kalle Saramäen, Valtteri Kemiläisen ja Topi Nättisen maaleilla. Sitten vieteri oikeni pahemman kerran, Pelicans tunki JYPin niin sanotusti pesukoneeseen ja päksi pelin tasoihin. Olipa lähellä mennä ohikin.

Punainen lanka ennätti hukkua JYPiltä pahemman kerran, mutta kenties ennätyksellisen varamiehinen, kymmenen pelaajaa sivussa, hurrikaaniryhmä oli sinnikäs. Lopulta Jani Tuppurainen murjoi 4-3 -voittomaalin, kun jatkoaikaa oli jäljellä vain kolme sekuntia.

- Oltiin valamiita kaikki pellaamaan tännään, Muhoksen mies viittasi ottelun rivakkaan starttiin.

- Muutama virhe, pari tyhmää jäähyä ja siitä Pelicans pääsi mukaan. Oltiin sitkeitä onneksi, Tuppurainen lisäsi.

Nelosketjulle koppikomennus

Pelicans oli alussa toki täysin yössä, mutta ei mitään JYPiltä pois. Hurrikaaniryhmä oli terävä. Saramäki iski uransa ensimmäisen liigaottelun ensimmäisessä vaihdossa kiekon omasta reboundistaan rysään. Kemiläinen puolestaan painoi ylivoimalla korkeasta polviasennosta kuin Steven Stamkos konsanaan ja Nättisen osuma oli toisinto keskiviikon Sport-ottelusta. Mikko Luoman erinomainen maski ja kiekko tolpan viereen.

Kun ensimmäistä erää oli jäljellä reilut seitsemän minuuttia, nähtiin erikoinen episodi. Pelicans-valmennus komensi nelosketjunsa Janne Ritamäki-Henri Heino-Marko Pöyhönen pukukoppiin ja saman käskyn sai myös puolustaja Juha-Pekka Pietilä.

- Hyvin harvoin tuota tulee käytettyä. Ei siinä ketään syytetä, mutta jotain täytyy tehdä, että joukkue rupeaa miettimään ja prosessoimaan, että mitä tuli tehtyä, päävalmentaja Petri Matikainen selvitti.

"Puolikas sydäri"

Toiseen erään tulikin sitten ärhäkämpi pussinokka ja kun JYP oli samaan aikaan tuudittautunut 3-0 -johtoonsa, alkoi tapahtua. Ritamäki värkkäsi 3-1 ja Heino 3-2. Marko Pöyhöselle kirjattiin syöttöpisteet molempiin. Ylimääräinen huili siis teki kolmikolle terää.

- Ei oikein lähtenyt putki liikkumaan, niin haettiin vähän kopista lisävirtaa, Heino hymähti oudosta komennuksesta.

Kolmaskin erä oli Pelicans-väritteinen ja Ryan Potulny iski pelin tasoihin ylivoimalla vain puolitoista minuuttia ennen loppua. Maalintekijöiden ohella on syytä nostaa esiin myös 3-0 -tilanteessa maalin suulle vaihdettu Niko Hovinen, joka oli kerrassaan maaginen koko illan.

Lahtelaisten kiivettyä peliin mukaan kamppailusta kehkeytyi lopulta melkoisen dramaattinen viihdepläjäys, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttunut. Jos joku ei Hippoksen lehtereillä tällä kertaa viihtynyt, niin sitten jääkiekko on sellaiselle kansalaiselle yksinkertaisesti väärä laji.

No, valmentajat ovat toki asia erikseen.

- Kauhea pelihän se oli valmentajan näkökulmasta. Meillä on Veltsun kanssa puolikas sydäri molemmilla, vaikka katsojat varmasti tykkäsivätkin, Matikainen tuumasi.

"Kaikki jäi kaukaloon"

JYPille oli siis kolmekin pistettä tarjolla, mutta kaksikin maistui hyvältä. Lähtötilanne kun oli mikä oli. Vasta pelipäivänä kävi selväksi, että vielä keskiviikkona pelanneet Anssi Löfman, Janne Tavi ja Robert Carlsson tekevät sairastuvalla seuraa seitsemälle muulle hurrikaanisoturille.

- Vasta vähän ennen pelin alkua tiedettiin, että ketä saadaan rosteriin. Sitä kautta painotettiin, että hyvä pelin alku on tärkeä, päävalmentaja Marko Virtanen sanoi.

- Kaikki jäi tuonne kaukaloon, mitä tuosta joukkueesta irti lähtee. Tietyt kaverit on tällä hetkellä todella kovilla, hän lisäsi.

"Tiettyihin kavereihin" voi lukea yli 24 minuuttia pelanneen Tuppuraisen ohella esimerkiksi Mikko Kaltevan (26.06), Petr Hubacekin (23.22), Valtteri Kemiläisen (23.13), Joonas Nättisen (22.58), Miika Lahden (22.18) ja Mikko Luoman (21.53).

JYPin kapina jatkuu sunnuntaina Oulussa. Sairastuvalta ei välttämättä ole apuja luvassa.

- Ei ainakaan mitään ryntäystä tule. Muutaman pelaajan kohdalla mennään päivä kerrallaan, mutta välttämättä ei saada ketään, Virtanen kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Iskikö "Jusun koulun" oppilas liigaennätyksen? - "En saanut nukuttua"