Jokerien Eeli Tolvanen rikkoi KHL-ennätyksen – kausi saattaa päättyä NHL:ssä

NHL:n nettisivuilla haastattelussa Predatorsin päällystö myönsi, että heidän toiveenaan on saada suomalaishyökkääjä miehistöönsä vielä kuluvalla sesongilla.

Jokerit katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappiokierteensä KHL-jääkiekkoliigassa, kun se löi kaukalossaan Traktor Tsheljabinskin 3–0. Avausmaalin alusti syötöllään 18-vuotias tähtihyökkääjä Eeli Tolvanen, jonka kausi voi hyvinkin päättyä NHL:ssä Nashville Predatorsin paidassa.

– Ei ole vielä järkeä miettiä sitä, Tolvanen väisti kysymyksen.

Tolvanen palasi alle 20-vuotiaiden MM-kisoista Buffalosta Suomeen sunnuntaina. NHL:n nettisivuilla haastattelussa Predatorsin päällystö myönsi, että heidän toiveenaan on saada suomalaishyökkääjä vielä kuluvalla sesongilla miehistöönsä.

– Itse en ole vielä jutellut niiden kanssa. Katsotaan KHL-kauden jälkeen, millainen fiilis on, Tolvanen kuvasi.

Tolvanen oli kisamatkansa takia pois seitsemästä Jokerien pelistä. Joukkueensa maali- ja pisteykkönen (17+16=33) Tolvanen jatkoi vaikeuksitta siitä, mihin hommat jäivät joulukuussa.

Rytmi ja kuviot löytyivät helpon näköisesti tuttujen hyökkääjien eli Brian O´Neillin ja Jesse Joensuun rinnalla. Syöttöpiste nosti hänet ennätykseen, sillä nyt Tolvanen on eniten pisteitä 18-vuotiaana yhdellä kaudella koonnut pelaaja kymmenvuotiaassa KHL:ssä.

– Huikea pelaaja (Jevgeni Kuznetsov), tuntuu hyvältä, että sellaisen sai ohitettua, Tolvanen iloitsi.

Lukuisia vahvuuksia

Jokerit ohitti Traktorin tiistaina iskemällä maalin jokaisessa erässä. Tolvasen O´Neillille passaama 1–0 syntyi nopeasti jo 54 sekunnin kuluttua.

Kotijoukkue ei päässyt pelaamaan kertaakaan ylivoimaa. Isänniltä erityisen väkevä näyttö oli se, että Jokerit pelasi jo kahdeksannen kamppailunsa täydellistä alivoimaa – Traktor hukkasi molemmat saumansa.

Jokerien yhdysvaltalaismaalivahti Ryan Zapolski oli muurimainen yltäen kauden yhdeksänteen nollapeliin.

– Saatiin onnistuminen alkuun ja peli rullaamaan, Tolvanen kertasi voittoreseptin kaavaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jokerit väänsi Traktorin nurin – Jormakka onnistui maalinteossa