Jokerien KHL-siirto vaatii SM-liigan suostumuksen

Jääkiekon SM-liiga on vastaanottanut Jokereilta pyytämänsä selvityksen ja pohtii jatkotoimia. Selvitys ja yhä vireillä oleva kiista koskevat Jokereiden siirtymistä KHL-liigaan.

SM-liiga ei salassapitomääräysten vuoksi kommentoi asiaa yksityiskohtaisesti, mutta liigan tiedotteen mukaan on riidatonta, että seuran lähtö kilpailevaan sarjaan edellyttää liigahallituksen suostumusta, eikä Jokerit ole sellaista pyytänyt.

Liigan mukaan Jokereiden siirtymisestä KHL:ään ei ole myöskään sitovia sopimuksia, toisin kuin julkisuuteen on kerrottu. Ainoa vahvistettu sopimus on Jokerien kotihallin myynti.

SM-liigan puheenjohtaja Hannu Penttilä ei spekuloi, haluaako liiga Jokereiden mahdollisesta lähdöstä korvauksen.

- Pidämme ylimääräisen osakaskokouksen parin viikon sisällä. Pohdimme asiaa kaikilta kannoilta sen tiedon valossa, mitä olemme saaneet.

Ilta-Sanomien uutisen mukaan "jopa selvä enemmistö" muista seuroista haluaisi Jokerit ulos SM-liigasta jo ensi kaudeksi. Yksi STT:n tavoittama liigapomo pitää arviota liioiteltuna, kun taas toinen totesi ihmettelevänsä, "jos kaikki eivät ole sen takana".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

NHL oikaisee suoraan pudotuspeleihin – katso tästä ensimmäiset otteluparit

Hovi hylkäsi "rivakasti" autolla startanneen Jukurien puheenjohtaja Toivakan syytteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta – tuomio liikenneturvallisuuden vaarantamisesta jäi voimaan

Liiga aikoo pelata täyden runkosarjan – toiveissa myös aloitus normaalina ajankohtana

NHL kaavailee keskittävänsä ottelut 8–9 jäähalliin

Legenda mikä legenda – J-P Hytösestä kuoriutui JYPin näköinen pelaaja, joka pääsi toteuttamaan kaikki lapsuuden unelmansa

Jääkiekkovalmentaja Tomi Lämsä sai potkut, piti sapattia, katosi kuvasta mutta on nyt elämänsä haasteen edessä – "Enää en kuuntele seurajohtajien juhlapuheita"

Jääkiekon SM-liiga palaa Maikkarille – vain yksittäisiä otteluita ilmaiseksi, loput maksullisilla kanavilla

Puoli vuosisataa sitten nähtiin yksi kiekkohistorian ikonisimmista osumista: "Olen muistellut sitä miljoonia kertoja"

Palokan Kiekosta maajoukkueeseen ja Las Vegasin julkkispiireihin – Oula Palve puhuu mielellään jääkiekosta, mutta vaikenee rakkaudestaan amerikkalaiskaunottareen

Jääkiekon MM-kisalippujen ostajille rahat takaisin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.