Jokerit aloittaa 50-vuotisjuhlakautensa pitkällä vieraspelikiertueella

Ensimmäinen kamppailu koittaa jo keskiviikkona.

Jokerien 50-vuotisjuhlavuosi ja helsinkiläisseuran neljäs KHL-kausi on ennakkonäkymiltään täynnä kimallusta.

Helsinkiläisjoukkue on toista kauttaan mestariluotsi Jukka Jalosen komennossa. Uudet pelaajahankinnat ovat maajoukkuetason miehiä Sami Lepistöstä lähtien ja nuoria tähtilupauksia, esimerkkinä Eeli Tolvanen.

– Konferenssifinaali eli liigassa neljän parhaan joukkoon eteneminen olisi erinomaista, sanoo Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohonen.

Suomalaisyleisön nälkä menestymiseen tiedetään, sillä kannattajat seuraavat herkemmin voittajia kuin muita.

– Ensimmäisellä KHL-runkosarjakaudellamme saavutimme lähes 11 000 katsojan keskiarvon, viime kaudella se oli 10 100. Nyt 11 000:n keskiarvo on kunnianhimoinen, mutta uskomme, että se on realistinen tavoite, Kohonen sanoo.

Jokerit on onnistunut ymppäämään juhlakaudelleen myös kaukalon ulkopuolista loistoa.

– Areenassa ovat uudet laserluokan videotykit. Jäähän pystytään projisoimaan korkeatasoista kuvaa esimerkiksi alkushow'ssa, valmentaja Jalonen sanoo.

Rahoitus ja tulokset

Jokerien alkutaival KHL:ssä varmistettiin kolmevuotisella tukirahoituksella, joka mahdollisti vuosittaiset miljoonaluokan liiketaloudelliset tappiot. Nyt sitoumuksin on taattu seuraavat viisi sesonkia.

– Olemme tärkeä osa KHL:ää. (Pietarin) SKA ei tulisi pelaamaan meitä vastaan ulkoilmaottelua Helsinkiin, jos näkyvyydellämme ei olisi isoa roolia liigassa, Kohonen sanoo.

Jokerien KHL-kausi alkaa kahdeksan ottelun vieraspelikiertueella. Ensimmäinen kamppailu koittaa jo keskiviikkona.

– Tämä antaa mahdollisuuden joukkueelle olla tiiviisti yhdessä ja hitsautua yhtenäiseksi. On enemmän aikaa käydä asioita yhdessä läpi, Jalonen linjaa.

KHL:n harjoituskauden ylivertainen ykkönen Moskovan TsSKA ei kokenut ainuttakaan häviötä. Jokerit päätyi 27 joukkueesta sijalle 19 saldonaan seitsemästä pelistä kolme voittoa ja neljä tappiota. Maaliero oli 13–16.

– Työmaata riittää vielä. Parasta on ollut alivoima, nyt pitää saada viisikkopeli uomiinsa, Jalonen arvioi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.