Jokerit palasi maajoukkuetauolta kolmanteen erään – "Vova" Jursinovin Traktor jauhoi kaksi erää, mutta Anttila ja Savinainen ratkoivat voiton

Helsingin Jokerit palasi tiistai-iltana jääkiekon KHL-arkeen maaottelutauon jälkeen, mutta yli viikon tauko peleistä ei vaikuttanut sopivan helsinkiläisjoukkueelle.

Jokerit esitti kahdessa ensimmäisessä erässä huolimatonta ja tehotonta pelaamista, mutta käänsi ottelun edukseen Marko Anttilan ja Veli-Matti Savinaisen päätöserän maaleilla. Jokerit otti neljännen peräkkäisen kotivoiton lukemin 3–2.

–  Eihän se parasta kiekkoa ollut, mutta hyvä joukkue keksii tarvittavat keinot voittaa pelejä. Pieni tauko peleistä varmaan näkyi, Savinainen tuumi.

Jokerit on pelannut kelpo kauden itäliigassa ja voittanut kymmenestä viime ottelustaan seitsemän. Se nousi Bobrov-divisioonassa jo toiseksi ohi Moskovan Dinamon.

–  Alkuviikon pelit kotona ovat olleet vaikeita. Kiekollinen huolimattomuus näkyi läpi ottelun. Kiekot pomppivat viimeisissä syötöissä emmekä olleet teräviä maalintekopaikoissa, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi.

Jursinov ohjaa Traktoria

TPS:n 1990-luvun valmentajavelho Vladimir Jursinovin poika Vladimir Jursinov junior on tehnyt liigavuosiensa jälkeen kelpo uran valmentajana KHL:ssä ja otti Traktorin ohjaukseensa kesken kauden. ”Vova” sai tiistai-iltana kiittää pitkään maalivahtiaan Stanislav Galimovia, joka avauserässä esitti mainion tuplatorjunnan Mikko Lehtosen yrittäessä maalintekoa.

Galimov antautui vain kerran, kun Savinainen tasoitti pelin 1–1:een toisessa erässä. Lukas Sedlakin 2–1-osuma toisen erän lopussa käänsi peliä vierailijalle, mutta kolmannen erän alkupuolella Galimov sai tällin päähänsä Savinaisen kyynärpäästä.

–  Maalivahdin loukkaantuminen oli paha juttu. Hän on maalivahti, joka antaa aina mahdollisuuden taistella voitosta, Jursinov tuumi.

Galimov joutui jättämään pelin kesken.

–  Se on maalivahdin oma vastuu, kun tulee ulos alueeltaan, Savinainen kuittasi.

Tilalle vaihdettu Ivan Fedotov lämpeni nopeasti Jokerien myllytyksessä, mutta Anttila viimeisteli maalin edestä 2–2-tasoituksen. Pian tämän jälkeen Savinainen karkasi alivoimalla ja iski voittomaalin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.