Joko hurrikaani myllertää peräkkäisinä päivinä?

ASETELMA: JYP on samanlaisessa tilanteessa kuin viikko sitten KalPaa vastaan. Alla on ottelu perjantai-illalta, kun vastustaja on pelannut viimeksi torstaina. Viime lauantaina Kuopiossa avasi kelvollisesti, mutta kolmannessa erässä iski armotta väsy. Sama vaara on olemassa tälläkin kertaa, etenkin kun joukkue joutui matkustamaan illan kähmyssä Espoosta Jyväskylään. Kun JYP oli vielä matkalla, lienevät jokeripelaajat jo odotelleet nukkumattia hotellin vuoteella. Lepoetu on selkeästi narrinuttujen.

Jokereilla on neljästä kamppailustaan vasta yksi voitto. Avauskierroksella tuli kärsään Lukolta 1–2, sitten HIFK nöyrtyi 3–0, mutta sen jälkeen Pelicans (2–1) ja Kärpät (3–2) olivat parempia voittomaalikisassa. Lukemat kertovat siitä, että eilen loppukaudeksi kiinnitetyn Leland Irvingin taakse ei ole helppo toimittaa kiekkoa, mutta toisaalta Jokereilta puuttuu sekä pelin- että maalintekijöitä. Seitsemän maalia neljässä ottelussa on 3,5 miljoonan euron pelaajabudjetilla operoivalle joukkueelle hämmentävän vähän.

Toistaiseksi narrimaalit on jaettu kristillisesti tasan, kun seitsemällä osumalla on yhtä monta viimeistelijää. JYP puolestaan merkkautti Bluesia vastaan kolme uutta maalintekijää alkaneelle kaudelle, kun Mikko Salmio, Markus Poukkula ja Matias Myttynen osuivat. JYPillä on neljään kamppailuun kymmenen maalintekijää. Miika Lahti ja Jyrki Välivaara ovat ainoat kahden maalin miehet.

ARVIO: Vähämaalinen, väkevä vääntö on kaiken järjen mukaan luvassa. JYPin kohdalla paljon sanelee se, kuinka hyvin joukkue on Espoon reissusta palautunut. Hurrikaanipaitojen onneksi ottelu ratkesi heti kättelyssä ja rullasi loppuun melko vähillä energioilla. Oletettavaa on myös, että toisella yrittämällä peräkkäisten päivien liigavauhtiset ottelut sujuvat paremmin kuin ensimmäisellä. Jokerit on silti hankala kanto kaskessa, 2–2 tai 3–3 -lukemissa jatkoajalle.

SEURAA HEITÄ: Jääkiekkomaailma tuntee try outille änkeviä palkkasotureita, joiden selkä oikenee välittömästi, kun kourassa on loppukauden tilin takaava paperi. Mutta asian voi toki hoitaa myös toisella tavalla. Koeajalla ollut Markus Poukkula on pelannut hyvin koko ajan, mutta saatuaan loppukauden mittaisen jatkon torstaina, mies iski vielä yhden pykälän sisään perjantai-iltana. Poukkula pörräsi ja aiheutti kaaosta Blues-rivistössä pitkin iltaa ja iski vielä kirsikaksi kakun päälle komean maalin. Blues-pelin perusteella näyttää siltä, että Poukkula on se pelaaja, joka pystyy täyttämään ystävänsä Harri Pesosen saappaat Eric Perrinin ja Jani Tuppuraisen rinnalla.

Jokerit kairasi sentteripulaansa avuksi yhdysvaltalaisen Philip DeSimonen, jonka try outia jatkettiin eilen kuukaudella. Toistaiseksi DeSimone ei ole ihmeitä esittänyt. Washingtonin kolmannen kierroksen varaus kuuden vuoden takaa pelasi täydet neljä kautta yliopistokiekkoa ja aloittelee 26-vuotiaana vasta kolmatta kauttaan ammattilaisena. Chicagon leirillä ihastuttanut Teuvo Teräväinen palaa jokeriruotuun ensi viikolla. Hän täyttää ykkössentterin luistimet, mutta mikä on DeSimonen kohtalo, kun try out umpeutuu? Väkevämpiä näyttöjä pitäisi pystyä antamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.