Joko nyt, JYP? Joko nyt?

ASETELMA: Kerrassaan maagisen nousun päätöserässä Lukkoa vastaan esittänyt JYP hakee tänään kauden avauspisteitään Helsingistä. Edellinen reissu Ilmalaan päättyi Jokereiden 4-3 -voittoon ja HIFK:n vieraana JYP kävi nöyrtymässä 2-0. Stadin valot ovat siis toistaiseksi olleet liian kirkkaat, vaikka Espoosta kolme pistettä matkaan tarttuikin.

Viikon aiemmissa otteluissa sekä HPK että Lukko ovat näyttäneet, että JYPkin on haavoittuvainen. Aktiivinen kiekonriistopeli on ollut myrkkyä hurrikaanipaidoille, jotka ovat pelanneet nyt neljä ottelua ilman nuorten MM-reissulla ollutta Sami Vatasta. Muilla JYP-puolustajilla on tullut useinkin hätä käteen omassa päässä, jos vastustaja on pystynyt tukkimaan kaikki syöttölinjat. Vatanen pystyy usein siinä tilanteessa raahaamaan kiekon itse keski- tai jopa hyökkäysalueelle.

Erkka Westerlundin luotsaamaa narrilaumaa JYP ei ole vielä kohdannut. Hannu Jortikankin Jokereiden kanssa oli tekemistä, sillä vierastappion kaveriksi JYP rutisti nihkeän 1-0 -kotivoiton. Hikinen iltapuhde on siis luvassa, sillä 24. marraskuuta työnsä aloittaneen Westerlundin Jokerit pelaa Jortikan vastaavaa parempaa - ja tuloksellisempaa - jääkiekkoa. Jokerit on pelannut suomalaisen jääkiekkovalmennuksen modernin kantaisän ohjauksessa 13 ottelua, joista se on voittanut yhdeksän ja jäänyt kokonaan ilman pisteitä vain kahdesti. Siis 13 ottelua ja 28 pistettä. JYPin saldo samaan aikaan on muuten otellut 11 kertaa ja napsinut 21 pistettä.

Sarjanelonen Jokerit on tällä haavaa melko tukevasti kuuden parhaan joukossa, sillä Blues on jäänyt jo seitsemän pistettä. HPK kuitenkin hengittää niskaan tasapistein viidentenä ja Lukko on kuudentena kaksi pistettä perässä. JYPin sarjajohto puolestaan tukevoitui torstaina kahdeksaan pisteeseen, kun Ässät voitti HIFK:n vasta rankkarikisassa. Jokereista JYP on karannut jo 20 pisteen päähän.

Narrinuttujen sairaslistalla on vain Jani Ritan nimi. JYPillä toipilaana jatkaa Miika Lahti. Nuoret urhot Teemu Pulkkinen (Jokerit) ja Sami Vatanen (JYP) ovat paluumatkalla nuorten MM-kisoista.

ARVIO: JYP on pystynyt neljässä edellisessä vierasottelussaan voittamaan ainoastaan TPS:n, kuokkaan on tullut HPK:lta, Ässiltä ja Lukolta. Helppoa ei ole tälläkään kertaa. Ympäripyöreä, tasainen vääntö. Tulosvetolappuun 1-3 maalia molemmille. Näillä numeroilla ei tosin rikastumaan pääse.

SEURAA HEITÄ: Mihin on hukkunut Ossi Louhivaaran maalijyvä? Viimeisen 13 ottelun saldo on tasan yksi osuma ja siitäkin on jo kuusi kierrosta aikaa. Alkukaudesta Ossi paukutteli kuitenkin 23 otteluun kymmenen häkkiä. Eikä tehottomuus vielä sinänsä ole suuren suuri ongelma, mutta se on, jos ei pääse kunnon tonteille. Sitäkin vaivaa Louhivaaralla on ajoittain esiintynyt. PPP-ketju on kantanut viime aikoina vastuun tuloksenteosta, mutta ei se muiltakaan kiellettyä ole. JYPin niin sanotun ykkösketjun maalintekovastuun on lähiaikoina kantanut kapteeni J-P Hytönen, Louhivaaralla ja ketjussa piipahtaneilla Jari Jääskeläisella ja Vili Sopasella on ollut hiljaisempaa. Peukalotoipilas Jani Tuppurainen liikkui torstaina Hytösen ja Louhivaaran rinnalla tutun sähäkästi, mutta kiekon kanssa mies on saanut pelehtiä vasta viikon verran. Tuntuma pelivälineeseen on siis kaukana parhaasta. Avaisiko kuntoutuva Tuppurainen ykkösen maalihanat?

Marraskuun alussa Jokereissa debytoinut Tuomas Pihlman ei liene vieläkään sataprosenttisessa iskussa, mutta on parantanut juoksuaan joulutauon jälkeen. Neljän edellisen ottelun saldo on 2+2. Ennen tätä kautta kaikki SM-liigaottelunsa JYPissä pelanneella "Pilellä" on varmasti muutama siivekäs mahanpohjassa ennen tätä taistoa, mutta ne tuskin ammattimiestä haittaavat. Kunhan Pihlman vain muistaa, että niille hurrikaaninuttuisille ei parane enää syötellä...

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.