Joko nyt JYP, joko nyt?

ASETELMA: JYP:n osalta tilanne on sama kuin lauantaina Turussa: kolme pistettä tästä, ja markkinointikoneisto voi ryhtyä myymään täydellä teholla lippuja ensi kauden mestareiden liigaan. Kolmen pisteen voitto kun varmistaisi hurrikaanipaidoille runkosarjan piikkipaikan.

Ilves puolestaan on samankaltaisessa tilanteessa kuin TPS. Tappio tästä ja playout-pelit uhkaavat oikein toden teolla. Siellä ei välttämättä ole kovin mukavaa, sillä Ilveksen todennäköisin vastus playoutissa olisi ”perunakellarin pudotuspeleihin” jo kuukauden päivät valmistautunut SaiPa.

Sairaslistan osalta JYP:n tilanne on hyvä. Sivussa ovat vain pitkäaikaispotilaat Jouni Virpiö ja Samuli Piiroinen. Ilvekseltä puuttuvat Mikko Kuukka ja Troy Milam. Tehopuolustaja Markus Seikola palaa riviin neljän ottelun sairasloman jälkeen.

Ilveksen pakkipää on ottanut iskua kevään korvalla ja Seikolan poissa ollessa joukkue ei ole saalistanut pistettäkään. Tappioputkella on nyt mittaa kaikkiaan viisi ottelua. JYP puolestaan on voittanut edellisestä viidestä kamppailustaan kolme.

JYP ja Ilves ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa. Ilves voitti ensimmäisen ottelun syyskuussa, sen jälkeen väännöt on kirjattu JYP:n nimiin.

ARVIO: Ympäripyöreä playoff-ottelu, jossa voi tapahtua melkein mitä tahansa. Vetäistään hatusta 2-4 maalia molemmille joukkueille.

SEURAA HEITÄ: Niinhän se on, että kun räystäät alkavat tippua, veteraanit alkavat vertyä. Kalle Koskinen, 37, on ollut JYP-puolustuksen parhaimmistoa viime ajat. Kun mies on vihdoin viimein ehjänä, peli kulkee oivallisesti. SM-liigassa on ihan riittävästi poikamaisia koohottajia, joten setämäisen rauhallisesti ja fiksusti pelaava Koskinen on piristävä poikkeus. Kallella ei ole koskaan kiire. Ei edes silloin, kun pitäisi…

Ilves-vahti Hannu Toivosta hypetettiin oikein urakalla ennen kauden alkua. Toivonen on hyvä, mutta maaginen hän ei ole ollut. Lauantain TPS-ottelussa Aleksander Salak torjui voiton turkulaisille. Jos ja kun JYP järjestää tänään samanlaisen ilotulituksen, tarvitsee Ilves Toivoselta ”salakmaista” venymistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.