Jukureilla musta perjantai, Tapparalle tuli voittoja tusina täyteen – "Seitsemällä jäähyllä Tapparaa vastaan ei voi pärjätä"

Kolmessa edellisessä jääkiekkoliigan vieraspelissään pisteettä jäänyt Tappara käänsi perjantaina kurssinsa. Jukurit hukkasi avauserässä taistelemansa kahden maalin johdon ja hävisi Tapparalle jo 12. kerran peräkkäin, nyt 2–3.

Tapparan ykköskeskushyökkääjä Patrik Virta laukoi voittomaalin 3–2 puolustaja Valtteri Kemiläisen (0+2) nappisyötöstä 59. minuutilla.

Liigan puolustajien pörssiykkösen Kemiläisen, 27, kauden pisteet ovat 1+21. Hänellä on 18 peräkkäistä syöttöpistettä ilman tehtyä maalia.

– Haluaisihan sitä itsekin tehdä maaleja. Nyt Jukurit alkoi olla lopussa niin pahasti hapoilla, että saimme aikaan pitkän myllyn. Onneksi Anton Levtchi (0+2) ei ehtinyt syöttööni väliin, jotta kiekko meni perille asti Patrikille, myhäili Kemiläinen näyttävään poikittaissyöttöönsä viitaten.

Jukurien puolustaja Mikko Kokkonen, 18, avasi kauden maalitilinsä pelin toisen minuutin siniviivavedollaan.

– Oli meilläkin hyviä myllyjä, joista olisi pitänyt tehdä tarpeeksi maaleja, harmitteli nuorten MM-kisoihin vuodenvaihteessa tähtäävä Kokkonen.

– Fakta on se, ettei seitsemällä jäähyllä Tapparaa vastaan voi pärjätä. Meillä oli kaukalossa tänään kahden kerroksen väkeä, kuvaili Jukurien valmentaja Pekka Kangasalusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.