Jukurit pitkitti Mestiksen finaalisarjaa

Jääkiekkoilun Mestiksen mestaruus ei ratkennut ainakaan lyhyimmän kaavan mukaan, kun Jukurit otti avausvoittonsa KooKoosta lukemin 3-0 (1-0, 1-0, 1-0).

Mikkeliläisten Jaakko Turtiaisen (1+1), Toni Hyvärisen ja Pasi Järvisen maalit takasivat Kalevankankaalla kotivoiton, joka kavensi ottelusarjan voitot lukemiin 1-3.

- Kun maalivahti pitää nollan, ollaan aika lähellä voittoa, kehui puolustaja Pasi Järvinen Jukurien maalivahdin Oskari Setäsen 24:ää torjuntaa.

- Ottelu oli kiihkeä ja kova, mutta kouvolalaishuuma vaihtui päivässä mikkeliläisjuhlaksi. Jukurit oli vahva, kuittasi KooKoon valmentaja Juha Juujärvi.

KooKoo saa toiseksi korkeimman sarjatason voiton katkolle maanantaiksi kotihalliinsa Kouvolaan.

Jukurit teki maalin erää kohti. HPK:sta Mikkeliin kesken kauden siirtynyt Turtiainen osui avauserässä paluukiekosta. Kuopiolaiskasvatti Toni Hyvärinen tuplasi kotijohdon ylivoimalla komealla laukauksella poikittaissyötöstä.

Kalevankankaan 3 011 katsojan edessä ei peruuteltu. KooKoon Nico Lehto esitti yhden kauden törkeimmistä taklauksista naulaamalla Jukurien Jesse Rohtlaa päähän kahden käden voimin.

KooKoossakin aikanaan kapteenina pelannut Järvinen, 38, sinetöi voiton Lehdon viisiminuuttisen aikana isäntien kolmannella maalilla.

- Meiltä tämä oli ehyt 60-minuuttinen, mutta hävittäväähän meillä ei enää ollut, kiteytti Jukurien valmentaja Antti Pennanen.

KooKoolla ja Jukureilla on koossa kuluvalta kaudelta jo täysi tusina kohtaamisia. Koko kauden voittotilastoa KooKoo johtaa 8-4.

Mestiksen tämän kauden voittajalla on oikeus anoa paikkaa Liigaan kaudeksi 2015-16.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.