Jumalainen näytelmä takaperin – JYP romahti hiilikellarin puolelle

Hippoksella nähtiin täysin käsittämätön jääkiekko-ottelu. JYPin 5-0-johto kääntyi vajaan 70 minuutin aikana 6-7-tappioksi. Sarja on katkolla HIFK:lle huomenna Helsingissä.

Monenlaisia jääkiekko-otteluita maa päällään kantaa, mutta tällaisia näkee hyvin, hyvin harvoin. Jumalainen näytelmä, suorastaan. Tosin Danten teoksessa tarina kuljetaan helvetistä kiirastulen kautta paratiisiin, nyt JYP valitsi täysin päinvastaisen reitin ja otti tämän iltapuhteen loppusijoituspaikkansa sieltä hiilikellarin puolelta, jos nyt näin pääsiäisviikolla moinen vertaus sallitaan.

Ei uskoisi, mutta 6-7-jatkoaikatappio ei jätä sittenkään juuri selittelyille sijaa. Yksi tuuripomppu ohjasi ensin peliä voimakkaasti ja JYPin ja HIFK:n välinen viides puolivälierä näytti jo hetken ratkenneen ensimmäiseen kymmenminuuttiseen, kun hurrikaani johti 5-0.

No, HIFK terhentyi musertavilta näyttäneistä tappiolukemistaan jo avauserän jälkipuoliskolla, mutta viimeistään ottelun puolivälissä olisi voinut todeta tack och adjö vierasjoukkueelle, kun Joonas Nättinen tulitti 6-2 ajassa 30.44. Mutta kun ei niin ei. HIFK oli pirullisen sinnikäs, JYPille iski paniikki ja lopulta aivan ensimmäisen jatkoerän lopulla tuuletti eräs tämän ottelusarjan hahmoista, järjettömät 4+1 tehot paukutellut ruotsalaishyökkääjä Patrik Carlsson.

- Huh huh. Enpä ole ennen ollut tällaisessa ottelussa mukana, huokasi Carlsson, joka on kurittanut viiden ottelun aikana JYPiä yhdeksällä (5+4) tehopisteellä.

- Enkä ole kyllä koskaan ennen tehnyt neljää maalia yhdessä ottelussa, hän lisäsi.

Sitkeys palkittiin

JYP oli ensimmäisessä erässä häkellyttävän tehokas. Yhdestätoista maalia kohti suuntautuneesta laukauksesta viisi kaivettiin verkosta. Avauserän ylivoimakin oli tappavaa: 14 sekuntia pakkopeliä ja kaksi kertaa kiekko reppuun. Illan kolmatta ylivoimaansa toisessa erässä hurrikaani hieroi "peräti" minuutin ja kahdeksan sekuntia, ennen kuin Joonas Nättinen iski 6-2.

Mutta peli kestää vähintään sen kuuluisat 60 minuuttia, pudotuspeleissä usein pidempäänkin.

- En tiedä... Kärsivällisyys ei kestänyt, se näkyi erityisesti toisessa erässä. Kolmas erä oli tasainen, mutta ei käytetty niitä omia paikkoja siihen. Jos et tee, niin kaveri tekee, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen sanoi.

HIFK-luotsi Ari-Pekka Selin näki ottelussa kaikuja koko kuluneesta kaudesta.

- Se sitkeys, mikä meillä on ollut koko kauden, tuli tänään esiin yksittäisessä ottelussa, Selin totesi.

- JYPin lataus oli alkuun parempi kuin meidän ja 1-0 veti jo kipsiin. Parin maalin jälkeen saatiin peli käyntiin, hän arvioi.

Mitä teki Joonas Rask?

Voittomaali jätti kenties pientä jossiteltavaa. Joonas Rask kaatoi hyökkäysalueella JYPin kultakypärän Antti Suomelan ja seuraanneesta mylläkästä Carlsson pääsi viimeistelemään voittomaalin. Ensimmäisen jatkoerän pelikelloon jäi vain 14 sekuntia.

Voisi sanoa, että sääntöjen mukaan siitä olisi kiinnipitämisen voinut tuomita, mutta ottelun yleiseen tai varsinkaan jatkoajan linjaan jäähy ei olisi millään tavalla istunut.

- En ihan tarkkaan osaa sanoa, mitä siinä tapahtui. Jotenkin sotkeuduttiin toisiimme. Ja juuri sitä ennen oli tilanne, jossa (Mikko) Kuukka laittoi mailansa mun jalkojen väliin. Kyllä nämä tilanteet aika tasan menevät, Rask sanoi.

- En nähnyt ollenkaan, mitä siinä tapahtui, kuului puolestaan JYP-kapteeni J-P Hytösen kommentti.

(Raskin ja Suomelan välisen väännön näet oheisestä twiitistä.)

 

HIFK saa nyt katkaisupelin kiirastorstaiksi kotiluolaansa. Paljon pitää tapahtua, ettei traktoriryhmän kone leikkaa niissä löylyissä kiinni.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .