Jumalainen rannelaukaus vaihtui energiapörriäiseen

ASETELMA: Kun kumpikin katkaisi puolivälieräsarjansa viime keskiviikkona, loikkaa Hippoksen laatikkoon tänään kaksi hyvin levännyttä ja huippuunsa viritettyä joukkuetta. Nyt ei näperrellä palautusten ja viivelähtöjen kanssa, vaan hakataan hokia selkäytimestä.

Sarjan jatkon kannalta kotiedun pihistäminen heti kättelyssä on Ässien kannalta ensiarvoisen tärkeää, mutta ei mikään elinehto. Joka tapauksessa porilaisten on jossain kohtaa pakko voittaa Hippoksella mikäli jatkon mielivät. Se taas vaatii ennen muuta pelirohkeutta. Pelkästään kiekon päätyyn heittämisellä ja kulmissa möyrimisellä JYPiä on vaikea horjuttaa. Ässät yritti sitä vuosi sitten puolivälierissä ja noutaja tuli voitoin 4-0, vaikka yksittäiset ottelut tiukkoja olivatkin.

Mielenkiintoinen ja ottelusarjan kannalta jopa ratkaiseva yksityiskohta ovat erikoistilanteet. JYPin alivoimapeli on kohentunut kauden mittaan, ylivoima on ollut liigan tehokkainta alusta asti. Ässät puolestaan on terrierimäisen ärhäkkä alivoimalla, mutta tuskaillut pakkopelinsä kanssa jatkuvasti. Kun odotettavissa on ääritasaisia vääntöjä, voivat ylivoimamaalit nousta arvoon arvaamattomaan.

Kummankin terveystilanne on vuoden aikaan nähden hyvä, Ässien suorastaan erinomainen. Porilaisten osalta kaikki ovat pelikuntoisia puolustaja Miko Malkamäkeä lukuun ottamatta. JYPin kokoonpanoon palaa nivusvammasta kärsinyt Samu Markkula, joka korvaa nelosketjussa Markus Nenosen. Jari Jääskeläisen kausi on tunnetusti ohi, mutta sekä Olli Malmivaara että Matias Myttynen ovat jo aloittaneet jääharjoittelun ja lienevät käytettävissä välieräsarjan kestäessä.

ARVIO: Ensimmäinen ottelu on aina ensimmäinen ottelu, mutta turha puristelu tuskin vaivaa kumpaakaan leiriä. Joukkueidensa pääkäskijät Jyrki Aho ja Karri Kivi eivät ole mitään kontrollifriikkejä varsinkaan tähän aikaan vuodesta, joten peli virtaillee vuolaana. 2-2 -numeroissa edetään jatkoajalla ja JYP kaivaa jälleen jostain kivensilmästä voittomaalin.

SEURAA HEITÄ: Markus Nenonen avasi HPK-sarjan kahdella maalilla, mutta katosi sen jälkeen hiljalleen kuvasta. Vähille peliminuuteille jäänyt hyökkääjä alkoi olla riski puolustussuuntaan. Nenosen tilalle nelosketjuun nousseella Niko Markkulalla ei ole likimainkaan yhtä jumalaista rannelaukausta, mutta kokonaisvaltaisempi pelaaja hän on. Markkula (174/79) ei ole suuren suuri, mutta energiapörriäinen taklaa hanakasti aina kun on paikka.

Ässien ruotsalaislaituri Daniel Brodin ei peliminuuteilla mässäile. Hän pelaa keskimäärin rapiat 11 minuuttia ottelua kohden. Mutta kun Brodin on laatikossa, aina sattuu ja tapahtuu. Härski hyökkääjä on kuin luotu kevään kovia kamppailupelejä varten. Brodin kirjautti 60 runkosarjan ottelussa tehot 10+8=18, mutta puolivälierissä KalPaa vastaan tahti kiihtyi huomattavasti: 3+2.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Aho ei innostu historian vatvomisesta: "Ei mitään merkitystä"

JYPin nuhapyssy keksi, miten sankarivahtia nöyryytetään