Juuse Saros pitää Pekka Rinteen vireessä – "Hänellä on loistava tulevaisuus edessään"

"Näkee, missä maailman kärki menee".

Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne on NHL-joukkueensa selkäranka, mutta liki yhtä tärkeä pelaaja on kakkosmaalivahti Juuse Saros.

– Viime kaudella pystyimme Juusen ansiosta antamaan Pekalle vapaapäiviä. Se tuotti hyvää tulosta, kertoo Nashvillen päävalmentaja Peter Laviolette. Hän mainitsee, että Rinne torjui runkosarjassa vähemmän otteluja kuin aikaisempina vuosina.

– Pekka oli hyvässä iskussa eikä ollut väsynyt pudotuspeleissä, vaikka kausi jatkui "ylimääräiset" pari kuukautta, Laviolette veistelee.

Rinne naurahtaa, että viime kevät oli Nashvillelle lähes uskomaton. Stanley Cup -mestaruus jäi Predatorsilta kahden otteluvoiton päähän. Se kasvatti menestyksennälkää.

– Meillä on aika lailla sama joukkue ja hyvät mahdollisuudet päästä finaaleihin uudestaan, Rinne tuumaa.

Rinne, 35, on torjunut Predatorsin maalilla kaudesta 2005-06 lähtien. Hän sanoo olevansa edelleen yhtä innostunut oppimaan kuin NHL-uransa alussa.

– Tavoite tälle kaudelle on mennä pelaajana eteenpäin ja pitää oma taso tosi korkealla. Ja haluan voittaa. Mutta tietysti monen asian pitää natsata. Täytyy pysyä terveenä, ja hieman onneakin tarvitaan matkaan.

Pekka neuvoo

Rinne tuumii, että on hienoa seurata lahjakkaan Saroksen pelejä.

– Juuse on varmasti Nashvillessä pitkään. Hänellä on loistava tulevaisuus edessä.

Saros, 22, pelaa toista kokonaista kauttaan Predatorsissa, ja heti tulokaskaudellaan hän pääsi pudotuspeleihin.

– Nähtiin siellä, missä meidän potentiaali on. Voimme voittaa kenet tahansa, ja se antoi meille lisää itseluottamusta, Saros selvittää.

Saros kertoo, ettei hänellä ja Rinteellä ole varsinaista työnjakoa. Peli kerrallaan katsotaan, kumpi ottaa torjuntavastuun. Saros haluaa tietysti pelata mahdollisimman paljon, mutta myös vaihtopenkillä voi oppia.

– Pekka neuvoo minua ja antaa pieniä vinkkejä. Mutta opin paljon ihan vain seuraamalla häntä peleissä. Siinä näkee hyvin, missä maailman kärki menee.