Jyväskyläläinen olympiamitalisti Meeri Räisänen ei tienaa jääkiekolla ja voisi tehdä kokopäivätyötä – menetti silti työttömyystuen

TE-toimisto lakkautti jääkiekon olympiapronssimitalisti Meeri Räisäseltä työnhaun, ja sitä kautta oikeuden työttömyystukiin. Tämä siitäkin huolimatta, ettei Räisänen tienaa jääkiekon pelaamisella ja on aikaisemmin ilmoittanut, että pystyy tekemään kokopäivätyötä.

Jyväskyläläinen Räisänen julkaisi Twitterissä kuvan TE-toimiston alkuvuodesta lähettämästä selvityspyynnöstä, jossa pyydetään Räisästä selvittämään onko hän valmis ottamaan vastaan kokopäivätyötä. Selvityspyynnön TE näki aiheelliseksi seurattuaan Räisästä koskevaa uutisointia mediasta.

– Yle uutisten ja Keskisuomalaisen mukaan sinut on valittu Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueeseen ja pelaat myös HPK:ssa. Selvitä pelaajasopimusten sisältöä tarkemmin. Kuinka usein sinulla on harjoituksia ja pelejä? Liitä pelaajasopimukset liitteeksi selvityspyyntöön. Oletko valmis hakemaan ja vastaanottamaan kokoaikatyötä, selvityspyynnössä kysytään.

 

Tämä selvityspyyntö meni Räisäseltä ohi, sillä hän oli jo matkustanut maajoukkueen mukana Etelä-Koreaan talviolympialaisiin. Nyt Räisänen sai päätöksen, että työnhaku on lakkautettu.

Räisänen kertoo, että samanlainen selvityspyyntö on tullut aikaisemminkin, lähes joka vuosi, mutta kertaakaan sen tekeminen ei ole asiaa auttanut.

– Olen aina ilmoittanut että olen valmis ottamaan kokopäivätyötä vastaan ja sehän on minun arvioitavissani. He ovat pyörtäneet minun lausuntoni, enkä pysty edes valittamaan tästä, Räisänen kertoo.

Twitterissä hän kirjoitti viiem viikolla näin:

– Enitenhän edelliseen asiaan liittyen tässä huolettaa se, että onko heillä oikeasti noin paljon liikaa aikaa, että uutisten perusteella laitetaan selvityspyyntöjä. Olen kyseisen asian selvittänyt monen A4 kanssa perinpohjin aiempina vuosina - mitään sieltä saamatta.

Räisänen tviittaa 2

Ei edes sopimusta HPK:n kanssa

Uusin päätös ei muuta Räisäsen tilannetta sikäli, että hän ei ole tähänkään asti nostanut työttömyystukea. Nyt häneltä vietiin kuitenkin oikeus edes hakea sitä.

Selvityspyynnössä oli myös se ongelma, että siihen pyydetään liittämään pelaajasopimukset mukaan. Räisänen ei kuitenkaan ole tehnyt HPK:n kanssa mitään sopimusta, vaikka pelasi seurassa koko kuluneen kauden.

– En ole nähnyt aiheelliseksi sopimuksen tekemistä, koska en saa HPK:lta yhtään rahaa, Räisänen kertoo.

TE-toimiston selvityspyyntö meni Räisäseltä ohi myös siksi, että hän ei saanut sen saapumisesta ilmoitusta sähköpostiin. Ilmoitus tuli kuitenkin uusimmasta päätöksestä, eli päätöksestä työnhaun lakkauttamisesta.

Yleinen ongelma pääsarjapalloilijoilla

Räisänen vahvistaa, että saman asian kanssa painivat monet naisjääkiekkoilijat. Esimerkiksi joulukuussa Yle uutiset kertoi jääkiekkomaajoukkueen hyökkääjä Susanna Tapanista, kun häneltä vietiin työttömyyskorvaus. Silloin Tapani totesi Räisäsen tavoin, että oli kyllä ilmoittanut olevansa valmis ottamaan vastaan kokopäivätyötä.

Räisänen kertoo kuulleensa myös muiden HPK:n naisjoukkueiden pelaajien olevan samassa tilanteessa. TE-toimiston kanssa on paininut esimerkiksi HPK:n lentopallojoukkueen pelaajia. Joukkue voitti juuri Suomen mestaruuden.

Maalivahtina pelaava Räisänen edusti JYPiä SM-sarjassa vuodesta 2011 vuoteen 2014, sekä lyhyesti kaudella 2015–16 ja 2016–17. Lisäksi hän pelasi miesten Suomi-sarjaa D-kiekossa kaudella 2015–16.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .