Jyväskyläläispuolustaja Sami Niku hämmentyi pääsystään kovien kiekkotähtien rinnalle – "Kuka ei kuulu joukkoon"

Jääkiekkoilija Sami Niku, 21, on ehtinyt urallaan jo totutella niin sanottuihin suuriin ympyröihin. Jyväskyläläispuolustaja on nuorten maailmanmestari vuosimallia 2016, ja viime kaudella Niku pelasi NHL:n Winnipeg Jetsissä yhden ottelun – ja teki debyytissään maalin.

Perjantaina Niku pääsi kuitenkin seuraan, jollaisesta suurin osa jääkiekkoilijoista saa koko uransa ajan vain unelmoida. Niku pelasi Raumalla Liiga Alumnin All Star -ottelussa lukuisien entisten ja nykyisten NHL-tähtien rinnalla.

Toisen erän aikana suoritettiin ”pelaajakauppa”, jossa Liiga Alumni ja Länsirannikon Alumni vaihtoivat pelaajia niin, että ensin mainitun riveihin muodostui kokonainen kentällinen urallaan Jetsiä edustaneista pelaajista. Nikun pakkiparina pelasi Teppo Numminen, hyökkäysvitjassa ”viilettivät” Patrik Laine, Veli-Pekka Ketola ja Teemu Selänne.

– Oli iso kunnia päästä pelaamaan tällaisten jätkien kanssa. Tuossa kentällisessä tuli kieltämättä vähän sellainen olo, että kuka ei kuulu joukkoon. Vähän enemmän meriittejä oli noilla muilla, mutta samassa joukkueessa ollaan kaikki pelattu, Niku tunnelmoi.

Tällä kertaa Niku ei onnistunut Jets-paita päällään maalinteossa, vaikka aivan ottelun lopussa Selänne tarjoili hyvän maalipaikan.

Ensi kaudella Niku toivoo pääsevänsä pelaamaan NHL:ssä enemmän kuin viime sesongilla.

– No se ei ihan riitä, jos saan yhden pelin enemmän. Tavoite on päästä pelaamaan NHL:ssä vakituisesti, Niku sanoi.

Niku on viettänyt lähes koko kesän Jyväskylässä.

– Ollaan treenattu kovaa Nättisen Juliuksen kanssa, ja olen valmiina ensi kauteen.

Viime kaudella Niku takoi farmisarja AHL:n Manitoba Moosen riveissä 76 ottelussa komeat tehot 16+38=54, ja hänet valittiin sarjan All Star -kentälliseen ja koko sarjan parhaaksi puolustajaksi. Niku sai nimensä legendaarisen Eddie Shoren nimeä kantavaan pystiin. Shore pelasi vuosina 1926-40 yhteensä 550 NHL-ottelua ja voitti kaksi Stanley Cupia.

– Ei ollut kyllä mitään hajua tuosta. Hieno kuulla, että on noin kovasta pelimiehestä kyse.

Pohjois-Amerikkaan Niku suuntaa reilun viikon kuluttua.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .