Jyväskylän uusi jäähalli avaa ovensa tammikuussa 2017

Jyväskylän jääurheiluväki sai perjantaina kaivatun ilouutisen. Killerin jäähallin rakentaminen käynnistyy vuoden 2016 huhtikuussa.

– Tavoite on, että ovet avataan heti tammikuun alussa 2017, Buugi Liikuntakeskuksen (Killerin Liikuntakeskus Oy) yrittäjä Teemu Manninen kertoo.

Killerin hanke otti ratkaisevan askeleen, kun opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen vahvisti, että harjoitusjäähalli on mukana liikuntapaikkarakentamisen valtakunnallisessa rahoitussuunnitelmassa vuonna 2016. Valtion tuki on 750 000 euroa.

Kaksirataisen ja 5 000 neliön suuruisen jäähallin rakentamisen kokonaiskustannukset ovat neljä miljoonaa euroa. Yli kolmesta miljoonasta eurosta vastaa Killerin yrittäjä. Jyväskylän kaupunki ei osallistu rahallisesti rakennuskustannuksiin.

Kaupunki on kuitenkin jatkossa mukana "takuumiehenä". Kaupunki on tehnyt liikuntakeskuksen kanssa sopimuksen, jonka mukaan se ostaa hallista vuoroja 3 080 tuntia vuodessa. Niiden hintalappu on 490 000 euroa.

Loppupelissä kaupunki ei kuitenkaan ole jäämässä maksajaksi. Jo kauan kroonisesta jääpulasta kärsineet paikalliset jääurheiluseurat ovat sitoutuneet ostamaan kaikki kaupungin vuorot omaan käyttöönsä.

– Seuran ja luistelijoiden kehittymisen kannalta uusi areena on elintärkeä, Jyväskylän Taitoluisteluseuran puheenjohtaja Olli Schemeikka tiivisti kaikkien seurojen tunteet.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .