Kärkikamppailu ja Monsterimonnin paluu

ASETELMA: Kumpikaan joukkue ei ole vielä tällä kaudella jäänyt pisteittä ja tappioitakin on vain yhden mieheen. JYPin ainoa tahra on avauskierrokselta, kun Kärpät oli parempi voittomaalikisassa. Pelicans puolestaan koki saman kohtalon maanantaina Bluesin vieraana.

Pussinokat tarpovat melkoisessa otteluruuhkassa, kun ottelu on sille sarjan alusta lukien jo kahdeksas kahden viikon sisään. Lähemmässä tarkastelussa kamppailu on viides kahdeksaan päivään tai kolmas viiteen päivään. Pohkeissa siis varmasti jonkin verran painaa, mutta toisaalta kun pisteitä ropisee, se keventää jalkaa kummasti. JYPin kohdalla sopii pohtia jopa pelituntuman puutetta. Ottelu on joukkueelle vasta kauden kuudes Liigassa ja edellinen on niinkin kaukaa kuin viime lauantailta. Sarjakolmonen JYPillä on kasassa 12 pistettä, piikkipaikalla heiluvalla Pelicansilla viisi enemmän, mutta illan kotijoukkueella on siis kaksi ottelua enemmän pelattuna.

Edellisessä ottelussaan Jokereita vastaan JYP osoitti henkistä lujuutta. Hyvä ote ja 2–0 -johto katosivat nopeasti sen jälkeen, kun Jere Karalahti taklasi Markus Poukkulaa päähän. Muutamassa minuutissa narrinutut tulivat rinnalle ja ohi. Markus Nenonen kuitenkin tasoitti illan toisella hirmuranteellaan ja Max Wärn iski voittomaalin päätöserässä. Momentum oli Jokereilla, mutta JYP väänsi sen väkisin takaisin.

Pelicans on niin ikään ollut alkukaudesta äärimmäisen sitkeä ryhmä. SaiPa-murskajaisia (6–2) lukuun ottamatta joukkueen jokainen ottelu on päättynyt yhden maalin erolla ja siis peräti viisi kertaa Hannu Aravirran suojattien hyväksi. Sitkeyttä kaivataan tänäänkin, sillä Pelicansin kellistettävänä on melkoinen tilastokummajainen. Joukkue ei ole voittanut JYPiä kotihallissaan runkosarjan ottelussa sitten tapaninpäivän 2009!

JYPin sairaslistalla ovat pitkäaikaispotilas Jari Jääskeläinen sekä Karalahden teloma Poukkula. Antti Jaatinen puolestaan hyökkää tänään Akatemian riveissä. Pelicans-rivistöstä puuttuu jo neljä ottelua loukkaantumisen vuoksi huilannut ykkössentteri Tyler Redenbach.

ARVIO: Pelicansin verkkoon on seitsemässä pelissä eksynyt 12 kiekkoa, JYPin reppuun viidessä matsissa 11. Ellei maailma vallan mullistu, melko maltillisissa lukemissa edetään tänäkin iltana. JYPin voittolukemat kirjataan 2–1 tai 3–2, jatkoajalla tai ilman.

SEURAA HEITÄ: "Monsterimonni" Jonne Virtanen pelaa tänään kauden ensimmäisen liigaottelunsa. Alkukauden mestispeleissä järkäle on naputellut tehot 1+1. Virtanen mestaroi kolmosketjua, jossa laidoilla häärivät Anssi Löfman ja Ramzi Abid. Trio on mielenkiintoinen etenkin hyökkäyssuuntaan. Toisaalta huolenaihe on Virtasen ja Abidin jalkanopeus silloin, kun Pelicans pystyy kääntämään peliä nopeasti ja kumpikin on syvällä hyökkäysalueella. Toki on muistettava, että pussinokat ei ole sarjan vikkeläjalkaisin joukkue.

Peruspelikaani Marko Pöyhönen on viime kierrokset totutellut sentterin rooliin, kun Redenbach on sivussa. Pöyhösen, Janne Ritamäen ja Ilkka Pikkaraisen muodostamaa nelosketjua vastaan ei ole mukava pelata. Kolmikko repii raastaa ja röyhii ja etenkin Pikkarainen taitaa myös likaiset temput. Kaiken lisäksi Pikkarainen taitaa myös navakat lyönti- sekä rannelaukaukset. Viimeksi mainitusta nähtiin erinomainen esimerkki viime lauantain SaiPa-ottelussa, kun Pikkarainen latasi Pöyhösen aloituksesta voittaman kiekon aivan ylävillaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.