Kärkikamppailusta kauden ensimmäinen tappio – kiekot hukkuivat Kouvolassa

JYPin viikonlopun vieraskiertue - tänään Kouvola ja huomenna Mikkeli - alkoi tahmeasti. Kiekollinen peli ei KooKoota vastaan ottanut etenkään avauserässä tulta oikein mitenkään päin, hurrikaanipaidoilla oli välillä vaikeuksia saada kahta syöttöä peräkkäin omille.

Kokeneeksi ja kiekkovarmaksi ryhmäksi hurrikaanipoppoo lisäksi hukkasi yllättävän paljon kiekkoja niin omalla kuin keskialueellakin. Näistä KooKoo ei kuitenkaan kovin ahnaasti rangaissut, vaikka mahdollisuuksia kyllä oli. Kotijoukkue voitti laukaukset peräti 73-43, mutta pommitti huimat 41 kiekkoa JYPin maalin ohi.

Lopulta KooKoo kietaisi vieraansa pakettiin jatkoajalla, kun kapteeni Toni Kähkönen ohjasi kiekon ohi JYP-vahti Eetu Laurikaisen vain 44 sekunnin kohdalla.

JYPillä on tämän kauden alussa ollut tapana kammeta tappioasemasta väkisin rinnalle ja ohi. Näin tälläkin kertaa, vaikka lopussa tuulettikin KooKoo.

Puustinen osui kahdesti

Hurrikaanilauma kuittasi Emil Kristensenin avauserässä tulittaman 1-0 -johtomaalin toisen erän puolivälin jälkeen. Ja kuulkaapa tätä: ylivoimalla, miljoonan euron ykkösylivoiman (Jarkko Immonen, J-P Hytönen, Jani Tuppurainen, Juuso Puustinen ja Mikko Mäenpää) turvin.

Liigakauden yhdestoista yv-yritys tuotti kokeneelle viisikolle vihdoin viimein tuloksen, kun Puustinen siivosi paluukiekon reppuun Hytösen laukauksen jälkeen.

Kolmisen minuuttia tasoituksen jälkeen Puustisen maila puhui jälleen. Terävä rannelaukaus puolustajan jaloista yllätti KooKoo-vahti Juha Järvenpään, kun JYP-pakki Juuso Vainio liukui vielä tekemään liikkuvaa maskia. Kotijoukkue kuitenkin kömpi tasoihin Toni Hyvärisen ylänurkkakudilla vain 32 sekuntia ennen erän päättymistä.

Suomela loukkaantui

Kolmannessa erässä peli olisi voinut kääntyä suuntaan jos toiseenkin, mutta viimeistään maalivahdit Laurikainen ja Juha Järvenpää huolehtivat siitä, ettei näin käynyt. Jatkoajalla JYPillä oli maalipaikka vain hetki ennen Kähkösen voitto-ohjuria, mutta kolmella kolmea vastaan pelatessa osat vaihtuvat nopeasti.

Huonoja uutisia JYP sai pistepörssin kärkinimen Antti Suomelan loukkaantumisen muodossa. Suomela sai kiekon kipeästi polven seutuville kolmannessa erässä, eikä enää palannut peliin.

Voitollaan KooKoo nousi JYPin tavoin yhdeksään pisteeseen ja nousi sarjakakkoseksi neljän ottelun jälkeen. Kärjessä jatkaa puhtaalla pelillä Ässät, jolla on peli vähemmän pelattuna.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .