Kärpät hiljensi SaiPa-hurmosta

Kärpät otti perjantaina toisen kiinnityksen jääkiekkoliigan loppuottelupaikkaan. Oululaiset tulivat Lappeenrannan Kisapuistoon tietoisina SaiPan aiheuttamasta hurmoksesta ja hallitsivat yleisön aiheuttamat paineet. Kärpät voitti SaiPan 3-1 ja johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0.

Ottelun alku oli hankala kotiyleisön edessä jännittäneelle SaiPalle. Kärpät hiljensi Kisapuiston yleisön jo viidessä ja puolessa minuutissa, kun ensin Ben Maxwell karkasi keskeltä Lasse Kukkosen syötöstä, ja sen jälkeen Esa Pirnes nosti maalivahti Jussi Markkasen edestä kiekon verkkoon. Molemmissa maaleissa SaiPan puolustajapari Simon Backman-Lauri Taipalus oli oululaisten hyökkääjien vietävänä.

Katsomosta vahvana kuulunut "Meidän pojat!" -huuto vaimeni entisestään, kun Kärppien Toni Kähkösen jäänuoliainen löytyi Markkasen takaa maalista toisen erän puolivälissä.

Kolmannessa erässä SaiPa sai kuin uuden herätyksen, kun pudotuspelissä ylivoimapelien siniviivalaukauksissaan onnistunut Pehr Savilahti-Nagander iski kavennuksen. Loput kymmenen minuuttia olivat SaiPan pyöritystä Kärppien päädyssä, mutta oululaisten maalivahti Tomi Karhunen ja kärppäpuolustus pitivät.

- Kyllä me tiedettiin, mihin luolaan tultiin, ja tavoitteena oli tappaa tuo hurmos. Onnistuttiinkin siinä heti alkuun kahdella maalilla ja sen jälkeen saatiin otetta, sanoi Kärppien valmentaja Lauri Marjamäki.

Puolustusta kiitteli myös maalivahti Karhunen, jolle merkittiin 31 torjuntaa.

SaiPa tuli otteluun ilman vahvistustaan Patrick Davisia, jonka poisjäämisen syytä ei kerrottu. Tuoreita jalkoja joukkueeseen toivat hyvin pelanneet Simo-Pekka Riikola puolustukseen ja Jesper Piitulainen sekä Jaakko Rissanen hyökkäykseen.

- Paremmalla tuurilla olisi meillekin tullut onnistumisia, ynnäsi SaiPa-valmentaja Pekka Tirkkonen.

SaiPan maalivahti Jussi Markkanen iski joukkueeseen virettä lauantain ottelua ajatellen.

- Pitää kamppailla vain kovemmin ja paremmin. Pitää onnistua joka alueella - maalivahtia myöten, Markkanen suomi itseään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.