Kärpät nöyryytti JYPiä pahemman kerran

JYPin tavoitteena pääsiäismaanantain pelissä oli ottaa iso ryöstö: napata "kotietu" välieräsarjan kolmannessa ottelussa.

Tämä jäi kuitenkin todentotta haaveeksi, ja Kärpät nöyryytti JYPiä pahemman kerran: Kärpät voitti ottelun peräti 8–3 (4–0, 3–2, 1–1).

Voittonsa myötä Kärpät johtaa välieräsarjaa 2–1. Finaaleihin pääsee neljällä voitolla.

Ylivoima tulitti JYPin itsetunnon kappaleiksi

JYP saapui hyvällä vauhdilla ja aktiivisella pelillä ensimmäiseen erään, mutta kuten tässä sarjassa on jo huomattu: JYPin ei parane ottaa yhtään ainoata jäähyä. Kärppien ylivoima osoittikin murhaavan tehokkuutensa heti ensimmäisestä erikoistilanteesta: maalin kuvion päätteeksi iski Mika Pyörälä ajassa 8.26. Maalin syöttivät Joonas Donskoi ja Arto Laatikainen, JYPistä jäähyllä istui Anssi Löfman.

Ja jotta karmaiseva alku olisi valmis: heti seuraavasta vaihdosta Kärpät iski taas. Lukas Kaspar yllätti JYP-vahti Tuomas Tarkin kaukolaukauksella ja tilanne oli jo 2–0. Edellisestä osumasta oli tässä vaiheessa kulunut vain 17 sekuntia – ajassa 8.43 syntyneen maalin syöttivät Laatikainen ja Esa Pirnes.

Ensimmäisen erän jälkipuoliskolla JYPin ahdinko syveni syvenemistään, kun Mikko Kalteva joutui ottamaan jäähyn puolustuspäässä ajassa 13.33. Ja kuinka ollakaan, Kärppien ylivoima toimi taas vain 22 sekunnin myllyttämisen jälkeen: ylivoimamaalin iski Esa Pirnes, syötöt Pyörälälle ja jo kolmannen kerran Laatikaiselle.

JYP vaihtoi maalivahtia 3–0-osuman jälkeen, haparoivasti pelanneen Tuomas Tarkin tilanne Sami Rajaniemi.

Sekään ei jyväskyläläisiä herättänyt, vaan seuraavasta jäähystä soi taas – jo kolmannen kerran ylivoimalla. Valtteri Hotakainen sai kaksiminuuttisen korkeasta mailasta ja tällä hetkellä Kärppien ylivoima tarvitsi 38 sekuntia. Maalin toistamiseen teki Pyörälä, syöttö neljännen kerran Laatikaiselle sekä Donskoille.

Ensimmäisen erän lopussa ajassa 17.50 nähtiin vielä jäähysuma, jossa kaksiminuuttiset jaettiin peräti neljälle pelaajalle; JYPin Eric Perrinille ja Tuomas Pihlmanille väkivaltaisuudesta, kuin myös Kärppien Mikko Alikoskelle. Juho Keräsen kaksiminuuttisen syy oli ryntäys. Peliä jatkettiin tasakentällisin eikä lisämaaleja nähty: erätauolle lähdettiin murheellisista 4–0-lukemista.

Kärppien maali-iloittelu jatkuu

Kärpät lisäsi johtoaan toisen erän alussa jo 5–0:aan, kun Sakari Mannisen siniviivalta lähtenyt laukaus lepatti ohi Rajaniemen. Maali kuvasti lannistunutta JYPiä täysin: mikään ei tuntunut onnistuvan ja takaiskut syntyivät pienestäkin vastustajan tilanteesta.

6–0:aan Kärpät teki ajassa 24.14 – kuinkas muutenkaan kuin ylivoimalla. Illan neljännestä ylivoimamaalista vastasi Benjamin Maxwell Markus Poukkulan istuessa jäähyllä. Maalin syötöt antoivat Julius Junttila ja Markus Nutivaara.

JYP sai avattua maalitilinsä hieman ennen ottelun puoliväliä ajassa 26.31, ylivoimalla suoran hyökkäyksen päätteeksi. Tuppurainen laukoi 1–6-kavennuksen Mikko Mäenpään ja Sami Rajaniemen syötöistä.

Hieman toisen erän puolivälin jälkeen JYP pääsi kokeilemaan ylivoimaa, kun Juho Keräselle tuomittiin väkivaltaisuudesta 2+2-minuuttia Miika Lahden kaksiminuuttista vastaan. Ylivoima kuihtui kuitenkin pian, kun Mäenpää kaatoi kilpakumppaninsa kesken ylivoiman ja lähti istunnolle ajassa 32.06.

Kärppien 7–1-maali syntyi tasavajaalla välittömästi, kun jäähy oli pantu täytäntöön. Maalintekijäksi merkattiin toistamiseen Benjamin Maxwell ja syöttäjiksi Nutivaara sekä Adam Masuhr.

JYPin toinen maali ja kavennus 2–7:ään syntyi ajassa 37.45 ylivoimalla. Maalin teki Petr Hubacek ja sen syöttivät Anssi Löfman ja Mikko Luoma. Kärpistä jäähyllä istui jälleen Juho Keränen.

Kärppien kahdeksas luo tahdit kolmanteen erään

Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 7–2. Kärppien kahdeksas maali syntyi, kun erää oli pelattu reilut kaksi minuuttia. 8–2-osumasta vastasi illan toisellaan Sakari Manninen, ja maalin syötti Ivan Huml.

Kolmannessa erässä JYP näytti kerrankin, ettei Kärppien ylivoima oli täydellistä alistamista. Marko Kuppisen istuessa jäähyllä iski alivoimakaksikko Poukkula-Lahti, josta ensin mainittu sai toimia JYPin kolmannen maalin tekijänä. Lahdelle syöttöpiste ajassa 47.23 syntyneeseen 8–3-maaliin.

Nämä maalit jäivät ottelun viimeisiksi ja kolmannen erän ainoiksi, joten loppulukemat kirjattiin muotoon 8–3.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lentokapteenikin fanitti JYPiä kesken lennon

Raksilassa lyödään luukut kiinni – JYPillä todellinen ryöstön paikka