Kärpät nousi kuolleista

Jos JYPin ja Kärppien välisen puolivälieräsarjan kaksi ensimmäistä ottelua olivatkin playoff-väännöiksi melko mitäänsanomattomia, niin sen jälkeen pellit on avattu oikein huolella.

Pääsiäismaanantain kiirastuli kesti Hippoksella 118 minuuttia ja viisi sekuntia. Ottelun kokonaiskesto oli yli neljä ja puoli tuntia. Kamppailu oli SM-liigahistorian toiseksi pisin, piikkipaikkaa pitää edelleen hallussaan HIFK:n ja Ilveksen välinen vääntö yhdeksän vuoden takaa, joka kesti 124 minuuttia ja 41 sekuntia.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että pahaan ahdinkoon ajettu Kärpät esitti juhlapyhän teemaan sopivasti melkoisen ylösnousemuksen, jota Hippoksen yleisö ei ollut millään uskoa. Etenkin, kun 4-3 -voittomaali merkittiin tshekkihyökkääjä Pavel Rosan nimiin. Puolilikaisesta pelityylistään ja herkästä kaatumiskyvystään tunnettu Rosa sai koko illan kuunnella rajua buuausta ja vihellyskonserttia.

JYP-miehistö otti tappion vastaan yllättävän tyynesti, vaikka kotijoukkue hallitsi jatkoeriä täysin suvereenisti. Varovaisen arvion mukaan jatkoajalla viisi kertaa ylivoimaa pelanneet hurrikaanipaidat loivat noin neljä kertaa enemmän todellisia maalintekopaikkoja kuin Kärpät. Kiekkokontrolli oli täysin JYPin heiniä. Jatkoaikojen laukaukset kirjattiin JYPille 59-27!

Aivan huikean ottelun pelanneen Sami Vatasen tolppakutia lähemmäksi kiekko ei kuitenkaan mennyt.

-Enemmän tämä tappio v***ttaisi, jos oltaisiin oltu täysin jyrän alla. Maalipaikkoja loimme huomattavasti enemmän, tulos nyt vain oli tämä. Tästä on ihan hyvä lähteä keskiviikkona Ouluun, 1+1 tehot naputellut ja hurjat peliminuutit urakoinut kapteeni J-P Hytönen tuumasi muina miehinä.

Ketjukaveri Ossi Louhivaara ei myöskään ollut moksiskaan.

-Eihän tämä ollut edes maraton-ottelu pahimmasta päästä. Titaaneissa pelasin Suomi-sarjan playoffia KooVeeta vastaan Tampereella ja silloin tuli turpaan reilun 132 minuutin tahkoamisen jälkeen. Ja kausi päättyi sillä kertaa siihen, Louhivaara muisteli.

Synninpäästö

Vaikka JYPiä voi moittia lähes infernaalisesta tehottomuudesta, antoi päävalmentaja Risto Dufva kuitenkin omilleen synninpäästön.

-Meillä oli tuuria lauantaina Oulussa, nyt tuuri oli Kärppien matkassa. Joukkue pelasi loistavan jatkoajan, vaikka lähtötilanne siihen oli aika hankala, Dufva sanoi.

RD viittasi Mika Viinasen 3-3 –tasoitukseen, joka syntyi vähintäänkin raastavalla tavalla. Olli Malmivaara sai heppoisen kampitusjäähyn ja ehti istua sitä vain viisi sekuntia, kun JYPin 3-2 –johto katosi taivaan tuuliin. Puolilöysä alivoimapelaaminen syöksi JYPin helvetillisen pitkälle jatkoajalle.

Kärppien valmentaja Mikko Haapakoski oli tietysti onnesta ymmyrkäisenä.

-Jatkettiin peliä playoff-linjalla. Se, että kamppailu venyi näin pitkälle voi koitua eduksi kummalle tahansa. Molempien joukkueiden maalivahdit olivat tänään loistavia ja pelasimme loistavasti alivoimalla, etenkin jatkoajalla. Juuri muuta en osaa tässä tunnetilassa sanoa, puhalteli Haapakoski.

Lopputulos oli JYPin kannalta sydäntä särkevä, mutta päävalmentaja Dufva piti kokemusta silti positiivisena.

-On etuoikeutettua touhuta näitä touhuja. Oli ylivoimaa, tolppalaukausta, epäonnistunut rankkari (Lukas Kaspar) ja ties vaikka mitä. Tällaiset pelit jäävät mieleen. Matkan varrelle mahtuu tunnetusti niitäkin, jotka eivät jää, Dufva filosofoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Rosa lyttäsi Hippoksen yleisön

Viuhkola jälleen sairastuvalle

JYP voiton päässä jatkopeleistä