Kärpät puristaa Liigan kärkipaikkaa entistä tiukemmin

Ilves nousi jatkoajalle mutta taipui oululaisille kolmannen kerran tällä kaudella.

Kärpät puristaa keskiviikon otteluiden jälkeen entistä tiukemmin jääkiekkoliigan kärkipaikasta, vaikka se menetti Ilvestä vastaan kolmannessa erässä kahden maalin johdon ja joutui jatkoajalle.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata 50 sekuntia ennen kuin Ville Leskinen pysäytti kellot Kärppien 5–4-voiton merkiksi. Voitti oli Kärppien kauden kolmas Ilveksestä.

Ilves pysytteli Kärppien vauhdissa toisen erän puolivälin 2–2-tasatilanteeseen asti, mutta Saku Mäenalasen ja Mikael Ruohomaan maalit siirsivät Kärpät nopeasti kahden maalin johtoon. Teemu Rautiainen ja Teemu Lepaus kuitenkin rutistivat Ilveksen tasoihin ja jatkoajalle.

KooKoo punnersi maalein 5–4 todellisen työvoiton Jukureista oltuaan avauserän jälkeen jo 0–3 tappiolla. Avauserässä näytti siltä, että KooKoo häviäisi kahdeksannen peräkkäisen ottelunsa, mutta kouvolalaiset hiipivät toisessa erässä tasoihin.

Kolmannen erän alussa Janne Ritamäki vei Jukurit uudestaan johtoon, mutta Arttu Pelli ja Jan-Mikael Juutilainen runnoivat isännät rinnalle ja ohi. KooKoon edellinen voitto oli joulukuun alusta.

Lukko otti kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi SaiPan Raumalla maalein 6–4.

SaiPa meni avauserän lopulla Topi Nättisen maalilla johtoon, ja näytti siltä, että lappeenrantalaiset voisivat ottaa kauden kolmannen voittonsa Lukosta. Toni Suuronen kuitenkin tasoitti pelin alle minuutin kuluttua ja toisen erän alussa Lukko lisäsi löylyä iskemällä kolme maalia runsaassa kuudessa minuutissa.

SaiPa vaihtoi maalilleen Jussi Markkasen tilalle Frans Tuohimaan, mutta hänkin sai kaivaa kiekon maalistaan kaksi kertaa ennen kuin toinen erä päättyi.

Sarjakolmonen Tappara kärsi 0–1-tappion JYPille, joka voitti kuudennen peräkkäisen ottelunsa. Ottelun ainoan maalin tökkäsi Jarkko Immonen toisen erän alussa Tapparan puolustuksen sekoilun jälkeen.

TPS:n seitsemän ottelun voittosarja katkesi Helsingissä, missä HIFK kukisti turkulaiset 2–1 Jarkko Malisen ja Patrik Carlssonin maaleilla. HIFK on voittanut kauden kaikki kolme otteluaan TPS:ää vastaan.

Sport kärsi neljännen peräkkäisen tappionsa, kun KalPa haki Vaasasta 2–1-jatkoaikavoiton. Jatkoajan katkaisi Mikko Nuutinen ylivoimalla.

HPK kärsi seitsemännen peräkkäisen tappionsa, kun Ässät vei 3–2-voiton Hämeenlinnasta voittolaukauskisan jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.