Kärpät varmisti jo välieräpaikkansa – KalPa ja SaiPa venyttivät ottelusarjojaan

Kärpät varmisti jääkiekkoliigassa ensimmäisenä paikkansa neljän joukkoon eli välieriin. Runkosarjavoittaja murjoi kotikaukalossaan Ässiä 5–1 ja voitti puolivälieräsarjan otteluvoitoin 4–1.

Kärpät ei ollut aiemmissa puolivälieräpeleissä suuremmin kehuja kerännyt, mutta viidennessä kohtaamisessa oululaisjoukkue määräsi pelitahdin.

Ottelu oli käytännössä ratkennut avauserässä reilun 16 minuutin jälkeen. Kolmosketjussa aloittanut Sami Anttila vei uransa toisella pudotuspelimaalillaan Kärpät 1–0-johtoon, ja sen jälkeen Shaun Heshka ja Julius Junttila kasvattivat ylivoimaosumillaan kotijohdon 3–0:aan.

Heshka kokosi 1+2 pistettä. Ässät lähti kesälomalle.

Selkä seinää vasten pelanneet KalPa ja SaiPa venyttivät puolivälieräsarjojaan Tapparaa ja TPS:ää vastaan. Kumpikin otti vierasvoiton, kun KalPa nousi 3–1-voittoon Tapparasta ja 2–0 voittanut SaiPa jätti TPS:n nollille.

Kolmanteen erään 1–0-johdossa lähteneen Tapparan kokoonpanosta puuttui Pohjois-Amerikasta loppukaudeksi Tampereelle palannut NHL-hyökkääjä Henrik Haapala.

KalPan 2–1-voittomaaliksi jääneen osuman teki päätöserässä Kai Kantola. Tappara johtaa ottelusarjaa voitoin 3–2.

SaiPa jätti TPS:n nollille

TPS oli saanut SaiPaa vastaan ykkösketjun laitaan tehohyökkääjänsä Tomi Kallion, joka loukkaantumisen takia huilasi kaksi viimeistä runkosarjaottelua ja neljä ensimmäistä puolivälieräpeliä.

Kalliosta ei ollut puuduttavassa ottelussa ihmeiden tekijäksi. Kumpikin joukkue roiski parempien ideoiden puutteessa kiekkoa vaihto toisensa jälkeen pitkäksi.

SaiPan molemmat maalit teki ensimmäisessä ja kolmannessa erässä Kim Strömberg, niistä toisen tyhjään pömpeliin.

TPS voitti puolivälieräsarjan kolme ensimmäistä kohtaamista, mutta SaiPa on kahdella peräkkäisvoitollaan kaventanut ottelusarjan tilanteeksi 2–3. Ottelusarja on TPS:lle katkolla huomenna Lappeenrannassa.

JYPin ja HIFK:n välinen viides puolivälierä venyi jatkoerään.