Kärppä-vahti Rynnäs piti Jokerit pisteittä

Kärpät pönkitti sarjajohtoaan jääkiekon SM-liigassa, kun se löi Jokerit 2-1. Vierasjoukkueen voiton varmisti maalivahti Jussi Rynnäs, joka torjui lähes täydellisessä illassaan peräti 37 (9+13+15) laukausta.

- Iso voitto tietenkin. Jouduttiin aika puolustuskannalle lopussa. Puolustimme sitkeästi ja olimme kärsivällisiä, Kärppien Rynnäs kuvasi.

- Ei päästetty kaveria ihan maalin eteen. Annettin minun hoitaa sivusta tulleet vedot, Rynnäs jatkoi.

Jokerit punnersi pelissä tasoihin Aleksi Rekosen onnekkaalla ranneveto-osumalla, joka oli 20-vuotiaan hyökkääjän ensimmäinen liigassa. Lisämaaleihinkin Jokereilla oli monta tilaisuutta, mutta vuoroillaan vesiperän vetivät Ladislav Nagy, Nichlas Hardt, Henrik Koivisto, Janne Lahti, Jani Rita, Mikko Kousa ja Jere Karalahti.

Kärpät johtaa liigaa ylivoimaisesti. Sarjan puolivälin kynnyksellä sillä on koossa 67 pistettä. Pinnojen kertyessä samalla tahdilla jatkossakin oululaiset yltäisivät ennätykseen. JYP kokosi keväällä 2011 kaikkiaan 129 ja Kärpät 56 ottelun kaudella 2005-06 yhteensä 126 pistettä.

- Ei kannata miettiä päivää pidemmälle, muuten ajatus karkaa, Rynnäs toppuutteli.

Kärppien torjuja on 26-ikävuodestaan huolimatta melko untuvikko pudotuspeleissä. Kolme edellistä kautta Pohjois-Amerikassa - niin NHL:ssä, AHL:ssä kuin ECHL:ssäkin - päättyivät runkosarjaan. Mestiksen Kiekko-Vantaassa 2009 ja hopeaa saavuttaneissa Ässien A-junioireissa vuotta aiemmin Rynnäs pääsi maistelemaan pudotuspelimeininkiä.

- Tämä on vasta toinen kauteni SM-liigassa. Nälkää riittää joka päivä, runkosarjaankin, Rynnäs linjasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.