Kärsivällisesti kotikammoisen kimppuun

ASETELMA: 3-6, 1-2, 0-1, 3-2 (ja), 5-6 (ja), 0-1, 2-3. Kyseessä ei ole illan oikea lottorivi, vaan SaiPan seitsemän edellisen kotiottelun tulokset. Siis yksi voitto ja kuusi tappiota, joista viisi yhden maalin marginaalilla. Kotituska sputnikeilla on epäilemättä kova, mutta toisaalta noilla lukemilla kyse täytyy osaksi olla jo huonosta tuuristakin. Lähellä, mutta sittenkin niin kaukana.

SaiPa on se SaiPa, mikä se on ollut vuosikausia. Parhaimmillaan äärimmäisen yritteliäs ja taisteleva, mutta valitettavan rajallisella pelaajamateriaalilla operoiva ryhmä.

JYPillä sen sijaan on materiaalia vaikka muille jakaa. Etenkin nyt, kun koko ryhmä on terveenä. Rotaatio pyöräytti kokoonpanosta ulos kaksi pelaajaa sitten eilisen Tappara-voiton. Huilivuoron saavat Kalle Koskinen ja Olli Sipiläinen, tilalle nousevat Mikko Viitanen ja Jonne Virtanen. SaiPankaan ei onneksi tarvitse murehtia sairastupa-asioita, sivussa on ainoastaan pitkäaikaispotilas Antti Aarnio.

JYPin osalta avainsana on kärsivällisyys. Hurrikaanipaitojen pitäisi kaiken järjen mukaan kairata Kisapuistosta kolmen pisteen potti, mutta se ei heltiä yhtä helposti kuin eilinen "kuus-muna" Tapparaa vastaan. Jos JYP malttaa pysyä kiekossa ja odottaa avausmaaliaan tarvittaessa toiseen erään saakka, ei sillä pitäisi olla suurta hätää.

 

ARVIO: Joukkueiden edellinen kohtaaminen kaksi kuukautta sitten Hippoksella päättyi JYPin 5-4 -voittoon voittomaalikisassa. Tällä kertaa SaiPa ei neljää osumaa tee ja lisäksi homma ratkaistaan jo varsinaisella peliajalla. 4-5 maalia JYPille, yksi tai kaksi SaiPalle.

 

SEURAA HEITÄ: Tuomas Pihlman jäi Tappara-ottelussa muutaman pisterohmun varjoon, mutta pelasi silti kauden parhaan pelinsä. Taklaukset olivat kauhua herättäviä pommeja ja laukauskin lähti muutaman kerran terävästi. Sapiskaa voi tietysti antaa hukatuista maalipaikoista, mutta otteista näki, että Pile on tulossa.

SaiPa-hyökkääjä Anssi Löfman on takonut tällä kaudella jo 11 maalia, mikä oikeuttaa liigan maalipörssin kuudenteen sijaan. Määrä on hämmästyttävä, kun ottaa huomioon Löfmanin tilastohistorian. C-, B- ja A-juniorivuodetkin mukaan lukien hän ei ollut eläessään tehnyt enempää kuin yhdeksän maalia yhden kauden aikana. Se yhdeksän häkkiä syntyi A-junnuissa viisi vuotta sitten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.