KHL on mukana Eurooppa-liigan neuvotteluissa

Jos Itä-Euroopan jääkiekkoliiga KHL laajenee ensi vuonna Helsinkiin, se tulee ensimmäistä kertaa vanhan rautaesiripun tälle puolen. Taloudellisesti kannattamattoman liigan nopea levittäminen näyttää puhtaalta valtapeliltä.

Länsi-Euroopan kiekkoetuja puolustava Timo Everi kiistää, että käynnissä olisi reviiritaistelu. Everi on Helsingin IFK:n hallituksen puheenjohtaja, kotimaisen Liigan varapuheenjohtaja ja European Trophyn hallituksen jäsen.

- Koen, että meillä on paljon enemmän yhteistä intressiä kuin vastakkainasettelua, hän sanoo.

Everi viittaa ensisijaisesti tulevaan Eurooppa-liigaan, joka korvaa European Trophyn ensi vuonna. Venäjän kanssa neuvotellaan hyvässä hengessä, hän kertoo.

- Ymmärrettävästi päällimmäisenä on logistisia syitä. Jos käsitetään koko KHL:n alue Euroopaksi, matkat alkavat olla aika pitkiä.

Eurooppa-liigalle on jo muodostettu taustayhtiö ja sille hallitus, jossa on European Trophyn nokkamiesten lisäksi Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n ja kansallisten liigojen edustajia. Mukana ovat toistaiseksi Suomi, Ruotsi, Tshekki, Saksa, Sveitsi ja Itävalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana kevääseen 2022 – Jari Kurri: "Vahva luotto Marjamäen osaamiseen"

Stanley Cup riitti näytöksi – mestarimaalivahti vältti välimieskäsittelyn ja sai mieluisan jatkosopimuksen St. Louisiin

JYPin mestarivalmentaja Dufva kertoo, miksi Vatanen nousi aikanaan suoraan junioreista ykköspariin – "Se oli tarkkaan harkittu rikos"

Tätä NHL-tähteä et löydä sosiaalisesta mediasta – kovia minuutteja keräävä Sami Vatanen kertoo, kuinka hän suhtautuu kesän suuriin muutoksiin

Konkarihyökkääjä Filppula onnellinen paluustaan Detroitiin – "Kahden vuoden sopimus ratkaisi paljon"

Patrik Laine nauttii paineetta kesästä – "Jossain vaiheessa tulee jonkinlainen sopimus"

Montrealin suomalaiskaksikko hakee uutta NHL-sopimusta välimieskäsittelystä

Olli Määttä on kokenut urallaan enemmän vastoinkäymisiä kuin moni muu, mutta hän ei valita – Vuodet Pittsburghissa opettivat paljon, mutta nyt kaikki muuttuu

Ex-JYP-hyökkääjä lopetti haluamattaan pelaajauransa, siirtyy nyt valmennustehtäviin – "Ne olivat parhaat vuodet urallani"

JYPin tuoreella toimitusjohtajalla on jo ideoita mahdollisiin muutoksiin – Säästökuuri-mielipide ei ole muuttunut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.