Kaksi suomalaista varattiin NHL:n toisella kierroksella

Janne Kuokkanen ja Kasper Bjökqvist varattiin toisen kierroksen lopussa.

NHL:n varaustilaisuuden toisen päivän ensimmäinen suomalaisvaraus oli sentteri Janne Kuokkanen, jonka Carolina Hurricanes varasi toisella kierroksella 43. pelaajaana.

– Oli aivan mahtava tunne. Näin hieno joukkue, ja siellä on jo suomalaisväriä valmiiksi, hän myhäili.

Suomalaisia tosiaan riittää, sillä Carolina hankki hiljattain Teuvo Teräväisen Chicagosta, ja organisaatioon kuuluvat jo hyökkääjät Sebastian Aho sekä Aleksi Saarela, puolustaja Rasmus Rissanen ja maalivahti Rasmus Tirronen.

– Sinne tehdään kunnon suomalaisdynastia. Tiedän kaverit ja Sebastianin tunnen paremminkin. Hyviä jätkiä.

Carolinan valinta tuli Kuokkaselle hieman yllätyksenä, sillä seura ei ollut osoittanut kovin paljon kiinnostusta. Hän odottaa innolla tulevaisuutta, mutta pelit jatkuvat ensin Kärpissä.

– Päivä kerrallaan. Katsotaan mitä vuoden tai kahden päästä tapahtuu.

Niemeläinen Edmontoniin

Edmonton Oilers varasi toisenkin suomalaisen, kun kolmannen kierroksen alussa, 63. pelaajana varattiin puolustaja Markus Niemeläisen, joka pelasi päättyneellä kaudella Kanadan junioriliiga OHL:ssä.

– Innoissani olen sinne menossa. Huikea lätkäkaupunki, ja siellä on paljon historiaa ja huippupelaajia, Niemeläinen sanoi ihastuneena ja myönsi, että osasi jollain tavalla odottaa Edmontonin valintaa, koska se oli yksi seuroista, joka ennakkohaastatteluissa vaikutti eniten kiinnostuneelta hänestä.

Niemeläinen tuntee tulevan seurakaverinsa Jesse Puljujärven hyvin ja sanoi, että on varmasti paljon helpompi tulla joukkueeseen sisään, kun siellä on joku tuttu. Ensi kauden kuvioita ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta sen verran hän kertoi tulevaisuudesta, että tavoite on parin, kolmen vuoden päässä. Silloin hän näkee itsensä Puljujärven joukkuekaverina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

NHL-varaustilaisuus: Patrik Laine toinen, Jesse Puljujärvi neljäs, Olli Juolevi viides