KalPa nousi JYPin ohi Liiga-kakkoseksi

KalPa harppasi Liigan sarjataulukon kakkoseksi ohi JYPin torstai-iltana. KalPa on nyt toisena 83 pisteellä. JYPillä pisteitä on saman verran ja lisäksi JYP on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin kuopiolaiset.

KalPa voitti torstain kierroksella Vaasan Sportin 2–0. Vaasalaiset olivat voittaneet joukkueiden tämän kauden aiemmista kolmesta kohtaamisesta kaksi, mutta tällä kertaa kuopiolaiset pitivät ottelun ohjat käsissään alusta loppuun.

KalPan ensimmäinen maali kertoi vaasalaisten ylivoimapelin epävarmuudesta. Michael Birner istui kaksiminuuttista laitataklauksesta ja Sport pyöritti ylivoimapeliä, mutta menetti kiekon hyökkäyssiniviivallaan. Jaakko Rissanen ja Janne Keränen pääsivät kaksin läpi ja Keränen siirsi kuopiolaiset johtoon ajassa 16.44.

Toisessa erässä Mikael Ruohomaa lisäsi KalPan johdon kahteen maaliin ylivoimalla, kun Mike Brennan istui kaksiminuuttista.

Päätöserän tärkeimmäksi tilastomerkinnäksi jäi Sportin Antti Kangasniemen kaksi minuuttia koukkaamisesta ja kaupan päälle 20 minuutin pelirangaistus. Tappio oli Sportin kuudes peräkkäinen.

"Hyvin pysyttiin suunnitelmassa", SaiPa-luotsi kehui

HPK ja TPS nyhjäsivät 65 minuuttia ilman maalin maalia, kunnes voittolaukauskisassa turkulaiset saivat kolmentoista ottelun tappiosarjansa poikki. Alexander Ruuttu ja Elias Karvonen olivat TPS:n maalintekijät voittolaukauskisassa.

HPK:n takalinjoilla debytoi Jokereista siirtynyt 20-vuotias Santeri Saari, jonka avausottelun saldoksi jäi yksi kaksiminuuttinen estämisestä. TPS puolestaan esitteli Jyväskylästä hankitun Joonas Sammalmaan.

Toisessa erässä TPS:n Otto Karvinen sai 5+20 minuuttia potkaisemisesta, mutta turkulaiset kestivät pitkän alivoiman ilman takaiskuja. Jatkoerässä HPK:n Otto Paajasella oli avopaikka ottelun ratkaisemiseen, mutta hän laukoi ohi.

SaiPa haki pitkästä aikaa voiton Lahdesta. Ottelun katkaisi jatkoerässä Matti Järvinen, joka pääsi laukomaan avopaikasta 3–2-loppunumerot.

– Hyvin pysyttiin suunnitelmassa. Ekat kaksi erää oli meiltä tosi hyviä, SaiPan valmentaja Pekka Tirkkonen sanoi Nelonen Pro -kanavan haastattelussa.

Joel Mustonen purjehti keskeltä läpi ja laukoi lahtelaiset 1–0-johtoon ajassa 6.22. Toisen erän alussa Pelicansin Teddy Da Costa ja Joonas Hurri joutuivat nopeaan tahtiin jäähyaitioon, ja SaiPan Brian Salcido tasoitti lyöntilaukauksella ajassa 22.55.

SaiPa meni Tomi Leivon maalilla 2–1-johtoon minuutti ja yksi sekunti ennen toista erätaukoa, mutta Joel Mustosen toinen maali toi isännät takaisin tasoihin päätöserää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.