KalPa on ollut myrkkyä JYPille - Hurrikaanipaidoilla rumat tilastot

ASETELMA: JYP porhaltaa tunnetusti kuuden ottelun voittoputkessa ja keskiviikon Tappara-ottelu oli vähämaalisuudestaan huolimatta eräs tämän kauden parhaita liigapelejä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti molemmissa päissä kaukaloa, mutta maalivahdit eivät oikein ymmärtäneet tilanteen hienoutta ja pitivät maalilukemat liki olemattomina.

KalPa puolestaan on hieronut joulun molemmin puolin liudan maalin pelejä, joista neljä viimeisintä on venynyt ylitöiksi. Niistä kasassa on kaksi voittoa ja kaksi tappiota, siis yhteensä kuusi pistettä. Loka-marraskuun hurja pistetahti on hiipunut, mutta kilpipaidat ovat edelleen joukkue, joka pystyy haastamaan etenkin yksittäisessä liigaottelussa kenet tahansa.

Ihan erityisesti KalPa on pystynyt haastamaan JYPin. Tai ei suinkaan haastamaan, vaan suorastaan nöyryyttämään. Savolainen pelinopeus on ollut myrkkyä hurrikaanipaidoille ja KalPa on vienyt kauden kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta täyden yhdeksän pisteen potin maalierolla 11-4.

Maalieron repsahtamista selittää ennen muuta edellinen kohtaaminen joulukuun alussa Hippoksella. Suomi 100 -juhlaottelu oli JYPin kannalta vähemmän juhlallinen, kun turpaan tuli melko kelvottoman esityksen jälkeen 0-5.

Koko kauden missaavan Miika Lahden sekä vielä viikon - kaksi huilaavan Henri Kannisen ohella JYPin sairastuvalla ovat enemmän tai vähemmän varotoimenpiteinä Mikko Mäenpää, Juuso Puustinen ja Jerry Turkulainen. KalPalta loukkaantuneina ovat Eetu Sopanen, Valtteri Parikka, Alexandre Texier ja Topi Piipponen. Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pelannut Joni Ikonen ei ole vielä tässä kamppailussa mukana.

ARVIO: JYPillä on etenkin edellisen kohtaamisen jäljiltä ison takaisinmaksun paikka, mutta se ei ole mikään helppo urakka Niiralan montun isossa kaukalossa. Maalin peli lienee melko todennäköinen vaihtoehto, eikä ylitöitäkään voi sulkea pois. 2-3 maalia kummallekin, niillä ylitöillä tai ilman.

SEURAA HEITÄ: Kultakypärä Antti Suomelan vakioketjukaverit Jerry Turkulainen ja Juuso Puustinen ovat molemmat kadonneet sairastuvan puolelle. Kolmikko on ollut enemmän kuin osiensa summa. On mielenkiintoista nähdä JYPin kolmosketjun meno, kun Suomelan laidoilla viilettävät jo kahdessa edellisessä ottelussa samalla paikalla nähty Micke Saari sekä Robert Rooba.

KalPa-pakki Mathew Maione liene eräs liigan viihdyttävimpiä puolustajia, oli etenkin alkukaudesta. Silloin ei juuri pisteitä ropissut, vaikka mies otti kiekollisena ajoittain verta hyytäviä riskejä. Nyt pelaamisessa on enemmän järkeä ja Maione on rohmunnut kymmenen edellisen kierroksen aikana 2+6=8 pistettä. Pakkipari Ryan Wilson tasapainottaa Maionen menoa oivallisesti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .