Kanada ja Sveitsi debytoivat jääkiekon euroturnauksessa

Leijonien kaikki tekeminen tähtää ensi helmikuussa pelattavaan olympiaturnaukseen.

Suomi kohtaa jääkiekon EHT-kotiturnauksensa alkajaisiksi torstaina Helsingissä Venäjän. Sen jälkeen vastustajina vuorossa ovat Ruotsi ja lopuksi euroturnaukseen ensimmäistä kertaa osallistuva Kanada.

Suomelta puuttui EHT-joukkueestaan vielä viisi pelaajaa KHL:n ja CHL:n eli Mestarien liigan kiireiden vuoksi. Koko miehistö on koossa keskiviikkona.

Leijonien kaikki tekeminen tähtää ensi helmikuussa pelattavaan olympiaturnaukseen, joka NHL:n poissaolon takia pelataan Euroopassa kiekkoilevilla. Päävalmentaja Lauri Marjamäki on nimennyt Helsingin-turnauksen ja joulukuussa Moskovassa pelattavan EHT-turnauksen olympialeiri 1:ksi ja olympialeiri 2:ksi.

Kilpailutilanne arvokisapaikoista on tiukka.

– Meillä on miehistössä viisi kentällistä pelaajia, joista suurin osa pelaa kaksi maaottelua. Harvalle tulee kolme peliä, Marjamäki kuvaili.

Suomen valmennusjohto on seulonut olympiaehdokkaita suuresta joukosta pelaajia.

– 28. kesäkuuta kokoonnuttiin 63 pelaajalla ja alettiin tehdä ryhmätöitä, Marjamäki muisteli.

Päävalmentaja ei ole kertomansa mukaan perehtynyt EHT-turnauksen vastustajien kokoonpanoihin, vaan kehityskohteena on oma peli.

– Mennään itsekkäästi oma pää edellä.

Suomen kiekkoturnaukseen ottavat keskiviikkona varaslähdön Örebrossa Tshekin kohtaava Ruotsi ja Bielissä yhteen iskevät EHT-ensikertalaiset Sveitsi ja Kanada.

Tolvanen kotiutui Leijoniin nopeasti – "Ketjussamme on hyökkäysvoimaa"