Kanada liian vahva Suomelle MM-pronssiottelussa

Kanada sai hieman helpotusta välierätappion tuomaan pettymykseen, kun se päätti nuorten MM-jääkiekon 4-0 (1-0, 2-0, 1-0) -voittoon Suomesta MM-pronssiottelussa Calgaryssa.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat melkoista myllytystä Suomen päässä, ja käytännössä Kanada ratkaisi ottelun toisen erän maaleillaan. Päätöserässä Suomi yritti vielä sinnikkäästi, mutta todellista uhkaa kanadalaisten mitalille ei saatu aikaan.

Kanadalaismaaleista ottelussa vastasivat Tanner Pearson, Mark Scheifele ja kaksi kertaa osunut Quinton Howden. Suomen maalissa Sami Aittokallio torjui 40 laukausta, niistä 35 kahdessa ensimmäisessä erässä.

Neljäs sija on Suomen paras nuorten MM-kiekossa sitten vuoden 2006, jolloin Suomi otti MM-pronssia. Kanadalle MM-mitali on jo 14. peräkkäinen.

Mikael Granlund valittiin nuorten MM-kisojen tähdistökentälliseen. Muut tähtikentällisen hyökkääjät ovat Ruotsin Max Friberg ja Venäjän Jevgeni Kuznetsov. Puolustajista kenttään kuuluvat Kanadan Brandon Gormley sekä Ruotsin Oscar Klefbom, ja maalivahdeista Tshekin Petr Mrazek.

Kisojen parhaaksi pelaajaksi nimettiin Kuznetsov.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Suomalaistaustainen Mika ratkaisi MM-kullan Ruotsille