Kapanen johti KalPan voiton päähän välieristä

Sami Kapanen räjäytti pankin Kuopion jäähallissa maanantai-iltana. KalPan kapteeni ja pelin sielu iski ensimmäisessä jatkoerässä illan kolmannen maalinsa, jolla kuopiolaisjoukkue kellisti Tapparan 4-3.

- Kolmannen maalin jälkeen oli aika nasta fiilis, Kapanen myhäili.

KalPa otti nyt kolmannen kotivoittonsa Tapparasta jääkiekon SM-liigan puolivälierissä. Voitot ovat 3-2 KalPalle. Ottelusarja on katkolla kuopiolaisjoukkueelle keskiviikkona Tampereella, sillä välieriin pääsee neljällä voitolla.

KalPan ja kotiyleisön ehdoton sankari oli tietenkin Kapanen. Ensin hän iski 1-2-kavennuksen heti Tapparan toisen osuman jälkeen. Toisella maalilla Kapanen pelasti KalPan jatkoerään, sillä osuma syntyi ajassa 57.01.

Kapasella oli selkeät eväät siihen, kuinka Tappara voitetaan Tampereen pienemmässä kaukalossa.

- Meidän pitää jauhaa omaa pelisysteemiämme ja uskoa kiekolliseen peliimme.

Tappara aloitti sähäkästi ja meni Kim Strömbergin maaleilla 2-0. Kummassakin olivat syöttäjinä Janne Ojanen ja Jyri Junnila.

Tapparalla oli saumat lisätä johtoa, kun se pääsi pyörittämään ylivoimaa viidellä kolmea vastaan. Osumia tamperelaiset eivät saaneet aikaiseksi, sillä Ari Ahonen KalPan maalilla torjui tarkasti. Lisäksi kotijoukkue puolusti uhrautuvasti.

- Meidän joukkueemme kaipaa sankaria, joka nousisi parrasvaloihin ja ratkaisisi otteluja, Tapparan päävalmentaja Mikko Saarinen totesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.