Karmea romahdus Niiralan montussa – Onko Virtasen JYPillä KalPa-kammo?

JYP loppiaisaaton Kuopion retkestä sukeutui painajaismainen tragikomedia. Hurrikaaniryhmää ei olisi parhaalla tahdollakaan tunnistanut joukkueeksi, joka oli ennen tätä kuuden ottelun voittoputkessa. Esitys Niiralan montun illassa oli suorastaan hävyttömän heikko, eikä KalPan 5-0 -voittolukemissa ollut tippaakaan ylimääräistä.

- Huonoa puolustamista alusta lähtien. Ja kun puolustat huonosti, tulee jäähyjä lisäksi myös hyökkäät huonosti, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen summasi iltapuhteen.

- Miksi näin kävi, en osaa sanoa. Siitä keskustellaan kohta tuolla kopissa, hän murahti ja lähti päättäväisesti marssimaan kohti pukusuojaa.

Avauserän JYP vielä joten kuten rimpuili mukana, mutta toisessa se oli jo totaalinen vastaantulija. Yrittämisen puutteesta tai asennevammasta tuskin voi puhua, ei vain ollut mitään eväitä. Kiekollinen peli oli heikkoa, JYP ei saanut kolmea syöttöä peräkkäin omille kuin muutaman hassun kerran.

Luostarinen rohmusi

KalPa oli samaan aikaan säkenöivä ja etenkin toisessa erässä häkellyttävän ylivoimainen. Eetu Luostarinen iski erän molemmista savolaisylivoimista kiekon häkkiin ja maustoi niitä vielä yhdellä maalilla tasakentällisin sekä yhdellä syöttöpisteellä. Ennen tätä Luostarinen oli tehnyt koko kaudella kaksi maalia.

Hajanaisin viisikoin pelannut JYP juoksenteli housut kintuissa perässä ja tuiskahteli välillä nenälleen. Erän ja koko illan paras hurrikaanipelaaja oli maalivahti Eetu Laurikainen, joka torjui kaikkiaan 28 kertaa eikä ollut millään muotoa syyllinen KalPan mättämiin maaleihin.

KalPa pääsi heti kolmannen erän alkuun ylivoimalle ja Juuso Riikola herkutteli siitä vielä 5-0 -numerot. Pelaaminen loppui puolin ja toisin siihen paikkaan. Viidestä kaksiminuuttisesta kolme osumaa omiin jätti sekin pohdittavaa.

- Se huono puolustaminen näkyi tietysti myös alivoimatilanteissa, Virtanen kuittasi.

KalPa-mörkö ja Virtanen

JYPin tilastot KalPaa vastaan ovat tältä kaudelta raakaa luettavaa. Savolaisnaapuri on vieny kaikki neljä kohtaamista, joista kaksi viimeisintä 5-0 -numeroin.

Kilpipaidat ovat olleet JYPille itse asiassa melkoinen mörkö koko Marko Virtasen päävalmentajakauden 2013-14 lähtien. Tilastollisesti kaikkein hankalin vastustaja koko SM-liigassa. Ennen loppiaisaaton koitosta Virtasen JYP oli pelannut KalPaa vastaan 27 ottelua ja hävinnyt niistä 15.

Hurrikaanipaitojen pistekeskiarvo KalPa-otteluista oli vain 1,44, kun se kokonaisuutena on ollut Virtasen aikana 1,90.

- Jostakin se epävarmuus aina hiipii puseroon, ei siihen mitään yksittäistä syytä ole. Näitä aina joskus tulee ja tätäkin asiaa työstetään koko ajan. Rohkeammin pitäisi KalPaa vastaan pelata, varsinkin täällä Niiralan montun isossa kaukalossa, Virtanen sanoi.

JYPin ottelut jatkuvat jo huomenna lauantaina, kun Hippoksella vierailee SaiPa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .