Karmit kaulassa kaukaloon, Rajaniemi debytoi

ASETELMA: JYP ja HPK hyökkäävät Hippoksen myöhäisotteluun päinvastaisista lähtökohdista. JYP tahkosi eilen tiukan vierasottelun, jonka se hävisi niukasti Pelicansille 1–2. Kerho puolestaan otteli kotonaan ja voitti Kärpät niukasti 3–2.

Luonteeltaankin kamppailut olivat erilaiset. JYP hallitsi Pelicansia vastaan pitkiä aikoja, mutta laatupaikkojen rakentaminen ja varsinkin niiden hyödyntäminen oli lähes mahdotonta. HPK puolestaan oli avauserän pahemman kerran oululaisjyrän alla, mutta sai Ivan Humlin ulosajon myötä juonesta kiinni kahdessa jälkimmäisessä erässä. Kerhon voiton arvoa nostaa ykkössentteri Ville Viitaluoman poissaolo. Ennen loukkaantumistaan Viitaluoma ehti latoa kuudessa pelissä tehot 4+1. Hän ei liene tänäänkään pelikuntoinen.

JYPin sopii olettaa tulevan kaukaloon niin sanotusti karmit kaulassa. Ensimmäinen kymmenminuuttinen on epäilemättä tuttua hurrikaaniryskämistä. Vaikka perjantain Lahden keikka ei mikään myötähäpeää aiheuttava ollutkaan, tietynlainen saamattomuus vaivasi hurrikaanipaitoja. Osasyy saattoi olla myös pitkä pelitauko, edellinen ottelu kun oli peräisin viime lauantailta. Nyt karstat on poltettu koneesta, joten pelin pitäisi virrata jouhevammin. HPK pelasi eilisen lisäksi myös tiistaina, joten JYPin jalan pitäisi olla astetta tuoreempi ja pelihimon ahnaampi.

HPK:n sairaslistalla mahdollisen Viitaluoman lisäksi ovat Jesse Saarinen sekä ex-JYP Tuomas Vänttinen. Vierasjoukkue antaa siis hyökkäyskaluston osalta melkoisesti tasoitusta. JYPiltä puuttuvat Jari Jääskeläinen ja Markus Poukkula.

ARVIO: HPK on tehnyt kolmessa matkapelissään vain neljä maalia, eikä kovin montaa ole odotettavissa tänäänkään. JYP voittaa 3–1 tai 4–2.

SEURAA HEITÄ: Max Wärn on aina ollut kelpo työmies, mutta alkukaudesta on syntynyt myös tulosta. Eilen Wärn iski JYPin ainokaisen ja viikko sitten voittomaalin Jokereiden verkkoon. Alkukauden kokonaissaldo kirjataan 3+2. Wärn oli viime kevään pudotuspeleissä JYPin tehokkain (4+4) pelaaja ja on syksyllä jatkanut siitä, mihin keväällä jäi. Iso roikale on armoitettu rouhija ja röyhijä, mutta kuten esimerkiksi rystynosto Pelicansin häkkiin osoitti, hän ei ole mikään puukäsi. Erittäin mielenkiintoista on myös nähdä Sami Rajaniemen debyytti liigajäillä pelaavana maalivahtina. Nuorukainen pääsi europeleissä kertaalleen hurrikaaniuuniin ja esiintyi vakuuttavasti.

HPK:n historia tuntee suorastaan maagisia ulkomaalaisvahvistuksia, mutta vastapainoksi on nähty melkoisia hutejakin. Alkukauden perusteella kanukkipakki Craig Schiralla on kaikki mahdollisuudet päästä tuohon ensinmainittuun porukkaan. Seitsemän ottelun jälkeen Schira on joukkueensa tehokkain pelaaja saldolla 1+5 ja mikäli SM-liigan tilastointiin yhtään on luottaminen, plusmiinus-lukema on hurja +10. Schira ei ole kaukalon isoin ukko, mutta 25-vuotias puolustaja on peloton niin kiekollisena kuin kiekottomanakin. Viidettä kauttaan ammattilaisena pelaava Schira kiekkoilee toista kauttaan Euroopassa. Kolmen AHL-sesongin jälkeen hän pelasi viime kauden Norjassa ja pommitti Frisk Askerin riveissä peräti 17 maalia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uninen esitys, Pelicans ja JYP