Katastrofialku vesitti kärkitaiston – runkosarjan voitto karkasi JYPiltä

JYPin ja Kärppien lauantaisesta kärkikamppailusta piti tulla värikäs ja huippulaadukas välienselvittely, jossa taisteltaisiin jopa runkosarjan voitosta. Toisin kävi, kun suurin jännite ja mielenkiinto ottelussa lopahti jo avauserässä.

Ottelun avauserässä hurjalla tehokkuudella maaleja mättänyt Kärpät siirtyi reilun 13 minuutin pelin jälkeen jo neljän maalin johtoon. Vaikka JYP piristyi vaikean alun jälkeen, oli takaa-ajettava matka kotijoukkueelle liian suuri.

Kärpät hakikin viikon neljännestä liigakamppailustaan maukkaat pisteet matkaansa pitkälti vahvan avauseränsä ansiosta. Loppulukemat Synergia-areenalla kirjattiin oululaisille 2–4 (0–4, 2–0, 0–0).

– Vähän tuntui siltä, että olimme ahneita. Saimme ottelun alussa pyörityksiä ja tilanteita Kärppien päätyyn, mutta sitten pari kertaa perustilanne jäi hoitamatta omissa ja kaveri iski, JYP-luotsi Marko Virtanen perkasi katastrofaalista avauserää.

Kärppien avauserän osumista vastasivat Arto Laatikainen, Ben Maxwell, Juho Keränen ja Sebastian Aho. JYPin maalilla aloittanut Tuomas Tarkki oli osumiin käytännössä syytön, mutta JYP-puolustajille jäi sen sijaan peiliin katsottavaa. Jämäkämpi toiminta oman maalin edessä olisi ehkäissyt osan Kärppien ilotulituksesta.

– Kaveri pääsi iskemään maalin edestä liian surutta. Isoja virheitä yksinkertaisesti tehtiin, jotka Kärpät myös hyödynsi tehokkaasti, JYP-sentteri Miika Lahti kuvaili.

– Ja oli siellä huonoa tuuriakin. Osa maaleista tuli aikamoisilla flippereillä. Lisäksi meidän pomput eivät sitten onnistuneet. Mutta sehän vain kuuluu tähän hommaan, Virtanen tarkensi.

Ylivoimalla peliin mukaan

JYPin kannalta Kärpät-ottelun positiivisin anti oli se, että kotijoukkue pystyi kokoamaan itsensä avauserän jälkeen hienosti. Kahdessa jälkimmäisessä erässä tahipuikkoa heiluttikin pääosin hurrikaanilauma.

– Avauserän jälkeen oli yritettävä vain luoda taas uskoa. Siinä myös onnistuimme, sillä toinen erä oli meiltä hyvä. Käytännössä me hallittiinkin ottelun kahta jälkimmäistä erää. Se ei jääkiekossa kuitenkaan riitä, vaan tulos ratkaisee, Virtanen tuumasi.

JYP nousikin ottelun toisessa erässä peliin mukaan. Kotijoukkueen energinen liike pakotti Kärpät rikkomaan, jonka myötä oululaispelaajille vihellettiin toisessa erässä peräti kuusi kaksiminuuttista.

JYP onnistuikin iskemään toisessa erässä kaksi ylivoimaosumaa, joista jälkimmäinen syntyi kahden Kärppä-pelaajan istuessa boksissa. Maaleista vastasivat Darryl Boyce ja Jani Tuppurainen.

– Siitä iso plussa koko jengille, että noustiin sen vaikea avauserän jälkeen taistelemaan toisessa erässä. Se on hyvä merkki, että jaksetaan painaa tuolla tavalla, vaikka tulostaululla olisi minkälaiset lukemat hyvänsä, Lahti huomautti.

Hippoksella täysi tupa

Vaikka JYP taisteli urhoollisesti päätöserässäkin, Tuppuraisen toisen erän loppuhetkillä iskemä kavennusmaali jäi ottelun viimeiseksi osumaksi. JYP ei onnistunutkaan päätöserässä iskemään tärkeää kolmatta osumaa, vaikka paikkoja kyllä riitti.

– Kun kerrankin oli täysi halli katsomossa, yritettiin kyllä ladata kaikki peliin. Lähellä siinä oltiinkin, ja se kolmas maali olisi sytyttänyt tuon yleisön kyllä hurjaan menoon. Oli siellä tolppaa ja ylivoimahyökkäystä, mutta maalintekotehokkuuteen me tämä ottelu lopulta hävittiin, Virtanen totesi.

Tappio tiesi myös sitä, että Kärppien ero JYPiin sarjataulukossa kasvoi jo 12 pisteeseen. Se lienee liian iso ero kurottavaksi, kun molemmilla joukkueilla on 11 kierrosta runkosarjaa pelattavana.

– Nälkää oli tänään taistella ja tiedettiin, että voitto olisi sarjatilanteenkin kannalta iso juttu. Turha sarjataulukkoa on kuitenkaan enää tuijotella. Tappiosta huolimatta joukkueen tilanne näyttää mielestäni hyvältä. Eväät erinomaiseen kevääseen ovat olemassa, Lahti arveli.

Sarjassa nyt neljäntenä olevan JYPin pelit jatkuvat tiistaina Tapparan vieraana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.