Katso maalikooste: Räpsis ja roiskis, turpaan tuli! – "Olisin odottanut räväkämpää menoa"

JYP laukoi ensimmäisessä puolivälierässä huimat 71 kertaa, mutta enimmäkseen päin ensimmäistä miestä, HIFK-vahti Kevin Lankista tai seiniä.

Olihan niitä vaikka minkälaisia tunnuslukuja, joissa JYP oli jopa valovuosia HIFK:ta edellä ensimmäisessä puolivälierässä. Laukaukset 71-38. Aloitusvoitot 57-13. Ne kuuluisat maalipaikatkin voi kirjata JYPille, tosin ne eivät olleet missään suhteessa laukausten määrään, vaan siihen nähden kovin vähäiset. Mutta kun HIFK:n ensimmäinen varsinainen maalipaikka oli se, josta Erik Thorell iski 2-1 -voittomaalin.

Jääkiekossa voittaja ratkaistaan vain ja ainoastaan tehtyjen maalien perusteella ja se oli tällä kertaa JYPin kannalta varsin ikävä asia.

Maalinteko ja sen tukitoimet oli JYPin osalta järisyttävän surkealla tolalla. Kotijoukkue paukutti häkellyttävät 71 laukausta. Niistä 35 jäi matkan varrelle tai suuntautui ohi maalin. Jämäkän iltapuhteen torjunut Kevin Lankinen poimi toiset 35.

- Sellainen peli kuin odotettiinkin. Kovaa vääntämistä ja vähän sellaista ensimmäisen pudotuspelin katselua, että mitähän sieltä on tulossa. Maalinteon tehokkuutta jäin kaipaamaan, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen totesi.

- Kova peli, mutta ei ehkä ihan sellainen playoff-peli mitä odotettiin. Toisessa erässä oltiin aikamoisessa pulassa, HIFK-luotsi Ari-Pekka Selin puolestaan summasi.

"Tappiollista", sanoi Puustinen

Sen toisen erän lopulla nähtiin illan ainoa JYP-osuma, kun kapteeni J-P Hytönen iski paluukiekosta 1-1 -tasoituksen.

- Olihan siinä 71 laukauksessa paljon niitäkin, jotka eivät olleet mitään maalipaikkoja, mutta oli meillä niitäkin ihan riittävästi. Ei oltu tarpeeksi teräviä tänään, Hytönen totesi.

Hytösen reboundiin "alkuperäisen" laukauksen lähettänyt Juuso Puustinen oli taiston tauottua vähäsanainen.

- Tappiollista, tiivisti 30 maalia runkosarjassa takonut Puustinen JYPin esityksen.

- En tiedä, oliko vähän liian kova halu tehdä maali ja sitä kautta rentous sitten puuttui. Mutta pitää muistaa myös se, että HIFK blokkasi kiekkoja todella uhrautuvasti, hän lisäsi.

Jos samaan aikaan Tampereella pelatussa Tappara-KalPa -ottelussa tunteet läikkyivätkin pinnalla ja yli, niin samaa ei voi sanoa Hippoksen hiihtelystä.

- Vähän räväkämpää menoa olisin odottanut niin kaukaloon kuin katsomoonkin. Mutta sieltä kaukalostahan se yleensä välittyy myös katsomoon. Tunnetta varmasti löytyy lisää sarjan edetessä, Puustinen uskoi.

JYP ja HIFK kohtaavat seuraavan kerran perjantai-iltana Helsingissä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .