Katso, miten JYP-kapteenin veljineen kävi tennisottelussa Ilari Filppulaa vastaan – JP Hytönen kertoo myös, miten Jyväskylään saatiin niin monta jääkiekkotähteä ympäri maailmaa

JYPin kapteeni Juha-Pekka Hytönen oli kesäisen vapautunut Hippoksen tenniskentillä, hyväntekeväisyystapahtuma Summer Slamin tennisturnauksessa. Kun tapahtuma ensimmäisen kerran järjestettiin vuonna 2006, tennisturnaukseen osallistui 10 henkilöä. Nyt pelkästään tenniksessä oli 44 pelaajaa, golfissa vielä 47 lisää.

– Nämä ovat olleet kivoja tapahtuma. Ne, ketkä ovat olleet mukana, ovat halunneet aina tulla uudestaan, Hytönen kertoo tapahtumasta.

Hytönen on samalla JYP-taustaisten Summer Slam -tapahtuman yksi perustajajäsenistä. Tapahtumassa pelataan samaan aikaan tennistä Hippoksella ja golfia Laukaassa. Ilta päättyy iltatilaisuuteen, jossa huutokaupataan tänä vuonna esimerkiksi Lauri Markkasen pelipaita nimikirjoituksilla. Tuotot menevät lasten ja nuorten liikuntaan ja urheiluun.

– Olemme jo useampana vuotena keskittyneet auttamaan eri lajien lapsia ja nuoria, joilla taloudelliset haasteet hankaloittavat harrastamista. Aika moneen lajiin on jo avustuksia annettu. Jos yhtä lasta pystytään auttamaan, se on hienoa. Onneksi olemme pystyneet auttamaan jo useampaa, Hytönen kertoo.

Hän ei ota minkäänlaisia paineita siitä, paljonko rahaa pottiin kertyy. Ajatus on tärkein.

– Kaikki mikä tulee, on plussaa. Pääsimme viime vuonna viisinumeroisiin. Niillä rahoilla tekee jo paljon hyvää.

Summer Slamiin osallistuivat tänä vuonna muun muassa NHL-tähdet Olli Määttä ja Sami Vatanen sekä lukuisia entisiä ja nykyisiä JYP-nimiä.

Ensi kausi on vielä varsin kaukainen ajatus. Yhteiset jääharjoitukset alkavat vasta heinäkuun lopulla. Uuden päävalmentajan Pekka Tirkkosen kanssa ei ole vielä katsottu uusia kuvioita ja taktiikoita.

– Olimme keväällä jäällä kolmesti viikossa neljän viikon ajan. Se oli aika lailla sellaista toukokuun jäälläoloa, ei sen syvemmälle menty, Hytönen kertoo.

Oman uransa jatkoa 38-vuotias Hytönen ei vielä spekuloi.

– Pitää katsoa sitä sitten kauden jälkeen. Kyllähän niitä aina tulee mietittyä, mutta fiiliksellä ja kropan mukaan pitää mennä.

Katso videolta, kun Hytösen veljekset Juha-Pekka ja Olli kohtasivat tenniksen alkulohkossa ennakkosuosikit Ilari Filppulan ja Samuli Piiroisen. JP Hytönen kertoi myös tapahtuman merkityksestä ja siitä, miten niin monta jääkiekkotähteä ympäri maailmaa saatiin Jyväskylään.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .