Katso ottelun maalit: Jerry Turkulaisen ketsuppipullo ryöpsähti auki – JYP piti pisteet Hippoksella

Jyväskylän perjantai-illassa Hippoksella kohtasivat JYP ja KooKoo. JYP voitti vieraat lukemin 2–1 (0–1, 0–0, 2–0).

Katso ottelun maalit tästä.

 

1. erä

Ennakkotiedoista poiketen JYPin maalin suulle luisteli KooKoo-otteluun sittenkin Joona Voutilainen, eikä keskiviikon Ässät-ottelun loukkaantumisen vuoksi kesken jättänyt Eetu Laurikainen. Voutilaisen varamieheksi penkin päähän istui A-juniori Niko Parkkinen.

Voutilainen aloitti ottelun epävarmasti ja lopulta konkari Toni Kähkönen höpläytti puolittaisessa läpiajossa hurrikaanivahtia kuin konsultti yritysjohtajaa, 0–1. Erä oli edennyt kymmenen ja puoli minuuttia. Mutta eipä kaadeta vierasjoukkueen johtoasemaa tyystin veskarin niskaan, KooKoo oli avauserässä selvästi JYPiä energisempi ja aloitteellisempi, vastaiskut lähtivät nopeasti ja terävästi kolmen miehen rintamassa. KooKoon 1–0-johdossa lähdettiin erätauolle.

 

2. erä

Toiseen erään JYP laittoi helvetillisen rallin päälle, mutta eihän se kiekko sinne maaliin useinkaan väkisin mene. Yhden ylivoimatilanteen se tuotti, mutta ei maalin puolikastakaan. Erän puolivälin jälkeen KooKookin hyökkäsi kerran-pari, mutta ei sen enempää. Erän lopulla JYP pääsi uudelleen ylivoimalle, mutta ei saanut vajaan minuutin aikana kiekkoa häkkiin. Toni Suurosen kampitusjäähyä jäi kolmanteen erään lusittavaksi 1.05, joten JYP aloittaa erän ylivoimalla.

Tulokasveskari Oskari Salminen torjui toisessa erässä vierasjoukkueen maalilla 13 laukausta, Joona Voutilainen JYPin veräjällä vain kaksi. Laukaukset JYP voitti peräti 22–4, mutta toiselle erätauolle lähdettiin vierasjoukkueen 1–0-johtolukemissa.

3. erä

Ralli tuotti tulosta kolmannessa erässä, asialla oli kaksikko Jerry Turkulainen–Jarkko Immonen. Immosen häirintätyöstä Turkulainen sai karvattua kiekon hyökkäysalueella ja ampaisi Oskari Salmisen maalille. Pieni ujutus ja tilanne oli tasan 1–1 ajassa 45.50.

Ja kun ketsuppipullo aukeaa, sehän aukeaa. Erik Karlssonin istuessa jäähyllä sama, mainiossa vireessä viime otteluissa ollut sähikäinen iski toistamiseen: ylivoimalla Jerry Turkulainen Jani Tuppuraisen ja Jarkko Immosen syötöistä. JYP siirtyi johtoon ajassa 54.01 ja piti 2–1-numerot taulussa aina loppuun asti.

JYP-KooKoo tulosseuranta 22.2.2019 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .