Kaukalossa tyttöenergiaa maailman huipulta

JYP:n D95-juniorit joutuivat kovaan kansainväliseen testiin perjantaina. Vastassa ollut kanadalaisjoukkue jyräsi JYP:n Black-joukkueen kovalla karvauksella, koolla ja nopeudella. JYP:n poikien kannalta ehkä kaikkein kiusallisinta ottelussa oli kuitenkin se, että 5-1-voiton ottanut kanadalaisryhmä koostui kokonaan tytöistä.

- Poikien voittaminen on oikein palkitsevaa, ainakin enemmän kuin tyttöjen voittaminen. Ei se helppoa ollut, mutta pystymme kyllä voittamaan kovempiakin joukkueita, kanadalaisten parhaana valittu Carolyn Luczak totesi itsevarmasti.

- Ne karvasi aika paljon kovemmin. Oli kyllä kuultu etukäteen, miten kova joukkue on vastassa. Kyllä tyttökiekkoa arvostaa tämän jälkeen enemmän, JYP:n riveissä taistellut Jesse Koivisto summasi ottelua.

- Tytöt ovat niin hyviä, että jos he pelaisivat suomalaisia tyttöjä vastaan, niin lukemat olisi hieman liian rumat, kanadalaisen East Coast Selects-ryhmän Suomeen tuoneen Suomen Pelimatkojen Jaakko Kemilä kertoi ennen ottelua.

East Coast Selects on nimensä mukaisesti tarkkaan valittu tähdistöjoukkue. Suomen Pelimatkat toi jo keväällä Suomeen leirille kymmenen kovatasoista selects-juniorijoukkuetta. Pelimatkojen tavoitteena on luoda vahva yhteistyökuvio suomalaisten ja ulkomaisten urheilujärjestöjen välille, jotta nuoret saavat kansainvälisiä elämyksiä peliurilleen.

Kun kanadalaisesta kiekkokansasta valikoidaan parhaat, on taso huippuluokkaa. Suurin osa ECS:n pelaajista on kotoisin Kanadan Ontariosta, yksi Quebecistä ja yksi USA:n puolelta Vermontista.

Iältään he ovat 1993-95-syntyneitä eli hieman JYP:n poikia vanhempia.

- Nämä tytöt on poimittu käsin ympäri Pohjois-Amerikkaa ja jokainen on oman seurajoukkueensa huippuja. He ovat eliittiä, ECS:n valmentaja Kristi Alcorn vastaa, kun kysytään miten tytöt pärjäävät vertailussa parhaimpiin tyttökiekkoilijoihin.

Hyvää oppia JYP:n pojille

JYP:n vastuuvalmentaja Ari Taskisen mukaan JYP-junnujen hurrikaani kasvoi ottelun myötä, mutta vielä on kasvuvaraa.

- Hyvää oppia meidän pojille. Nähdään vähän, missä mennään ja mikä merkitys liikkuvuudella on tuolla jäällä. Jos ei pysy liikkeessä mukana, niin vastustaja vie koko ajan.

- Tytöillä oli sydän koko ajan mukana, sen näkee vaihtoaitiopelaamisestakin, Taskinen jatkaa.

ECS ja JYP Black pelaavat Peurungassa Finland Lions Cupia, jossa heidän lisäksi on mukana toinen JYP-joukkue White, Tukholman AIK, Diskos sekä Seinäjoen S-kiekko.

ECS:n tytöt hakivat pohjoismaiseen kiekkoon tuntumaa jo Tukholmassa ennen Suomeen saapumista.

- Hävisimme AIK:lle ja toiselle ruotsalaisjoukkueelle. Pelasimme hyvin, mutta ne olivat ensimmäiset pelimme yhdessä. Nyt AIK:n valmentaja vaikutti säikähtäneeltä, kun näki tämänpäivän pelin tuloksen, valmentaja Alcorn totesi revanssinhaluisena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.