Kaukalossa tyttöenergiaa maailman huipulta

JYP:n D95-juniorit joutuivat kovaan kansainväliseen testiin perjantaina. Vastassa ollut kanadalaisjoukkue jyräsi JYP:n Black-joukkueen kovalla karvauksella, koolla ja nopeudella. JYP:n poikien kannalta ehkä kaikkein kiusallisinta ottelussa oli kuitenkin se, että 5-1-voiton ottanut kanadalaisryhmä koostui kokonaan tytöistä.

- Poikien voittaminen on oikein palkitsevaa, ainakin enemmän kuin tyttöjen voittaminen. Ei se helppoa ollut, mutta pystymme kyllä voittamaan kovempiakin joukkueita, kanadalaisten parhaana valittu Carolyn Luczak totesi itsevarmasti.

- Ne karvasi aika paljon kovemmin. Oli kyllä kuultu etukäteen, miten kova joukkue on vastassa. Kyllä tyttökiekkoa arvostaa tämän jälkeen enemmän, JYP:n riveissä taistellut Jesse Koivisto summasi ottelua.

- Tytöt ovat niin hyviä, että jos he pelaisivat suomalaisia tyttöjä vastaan, niin lukemat olisi hieman liian rumat, kanadalaisen East Coast Selects-ryhmän Suomeen tuoneen Suomen Pelimatkojen Jaakko Kemilä kertoi ennen ottelua.

East Coast Selects on nimensä mukaisesti tarkkaan valittu tähdistöjoukkue. Suomen Pelimatkat toi jo keväällä Suomeen leirille kymmenen kovatasoista selects-juniorijoukkuetta. Pelimatkojen tavoitteena on luoda vahva yhteistyökuvio suomalaisten ja ulkomaisten urheilujärjestöjen välille, jotta nuoret saavat kansainvälisiä elämyksiä peliurilleen.

Kun kanadalaisesta kiekkokansasta valikoidaan parhaat, on taso huippuluokkaa. Suurin osa ECS:n pelaajista on kotoisin Kanadan Ontariosta, yksi Quebecistä ja yksi USA:n puolelta Vermontista.

Iältään he ovat 1993-95-syntyneitä eli hieman JYP:n poikia vanhempia.

- Nämä tytöt on poimittu käsin ympäri Pohjois-Amerikkaa ja jokainen on oman seurajoukkueensa huippuja. He ovat eliittiä, ECS:n valmentaja Kristi Alcorn vastaa, kun kysytään miten tytöt pärjäävät vertailussa parhaimpiin tyttökiekkoilijoihin.

Hyvää oppia JYP:n pojille

JYP:n vastuuvalmentaja Ari Taskisen mukaan JYP-junnujen hurrikaani kasvoi ottelun myötä, mutta vielä on kasvuvaraa.

- Hyvää oppia meidän pojille. Nähdään vähän, missä mennään ja mikä merkitys liikkuvuudella on tuolla jäällä. Jos ei pysy liikkeessä mukana, niin vastustaja vie koko ajan.

- Tytöillä oli sydän koko ajan mukana, sen näkee vaihtoaitiopelaamisestakin, Taskinen jatkaa.

ECS ja JYP Black pelaavat Peurungassa Finland Lions Cupia, jossa heidän lisäksi on mukana toinen JYP-joukkue White, Tukholman AIK, Diskos sekä Seinäjoen S-kiekko.

ECS:n tytöt hakivat pohjoismaiseen kiekkoon tuntumaa jo Tukholmassa ennen Suomeen saapumista.

- Hävisimme AIK:lle ja toiselle ruotsalaisjoukkueelle. Pelasimme hyvin, mutta ne olivat ensimmäiset pelimme yhdessä. Nyt AIK:n valmentaja vaikutti säikähtäneeltä, kun näki tämänpäivän pelin tuloksen, valmentaja Alcorn totesi revanssinhaluisena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana kevääseen 2022 – Jari Kurri: "Vahva luotto Marjamäen osaamiseen"

Stanley Cup riitti näytöksi – mestarimaalivahti vältti välimieskäsittelyn ja sai mieluisan jatkosopimuksen St. Louisiin

JYPin mestarivalmentaja Dufva kertoo, miksi Vatanen nousi aikanaan suoraan junioreista ykköspariin – "Se oli tarkkaan harkittu rikos"

Tätä NHL-tähteä et löydä sosiaalisesta mediasta – kovia minuutteja keräävä Sami Vatanen kertoo, kuinka hän suhtautuu kesän suuriin muutoksiin

Konkarihyökkääjä Filppula onnellinen paluustaan Detroitiin – "Kahden vuoden sopimus ratkaisi paljon"

Patrik Laine nauttii paineetta kesästä – "Jossain vaiheessa tulee jonkinlainen sopimus"

Montrealin suomalaiskaksikko hakee uutta NHL-sopimusta välimieskäsittelystä

Olli Määttä on kokenut urallaan enemmän vastoinkäymisiä kuin moni muu, mutta hän ei valita – Vuodet Pittsburghissa opettivat paljon, mutta nyt kaikki muuttuu

Ex-JYP-hyökkääjä lopetti haluamattaan pelaajauransa, siirtyy nyt valmennustehtäviin – "Ne olivat parhaat vuodet urallani"

JYPin tuoreella toimitusjohtajalla on jo ideoita mahdollisiin muutoksiin – Säästökuuri-mielipide ei ole muuttunut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.