Kauppiaiden hikinen ilta

ASETELMA: Alkajaisiksi pieni kärjistetty kysymys. Kannattaakohan niitä ukkoja sittenkään myydä KHL:aan? Ville Lajunen pelasi viimeisen ottelunsa Bluesissa 17. marraskuuta ja siirtyi sitten Magnitogorskiin. Sen jälkeen Blues on pelannut seitsemän ottelua, eikä ole voittanut niistä ainuttakaan varsinaisella peliajalla. Pisteitä näistä on kasassa neljä. JYP puolestaan tiedotti Antti Pihlströmin kaupasta Ufaan 5. marraskuuta. Hurrikaanipaidoilla on tämän jälkeen kahdeksasta ottelusta saaliina yhdeksän pistettä. Ei hääviä. No, sota ei yhtä miestä kaipaa ja kumpikin on sittemmin pestannut tuuraajaan, mutta ajattelemisen aihetta tässä silti on.

Otteluohjelman erikoisuuksien vuoksi joukkueet kohtaavat jo neljännen kerran tällä kaudella. Blues on ollut keskinäisissä niskan päällä, kun se on voittanut kerran varsinaisella peliajalla ja kerran rankkareilla. JYPillä on yksi jatkoaikavoitto, joten pisteet kirjataan espoolaisten hyväksi 6-3. Väännöt ovat olleet tasaisia ja joukkueiden kuntopuntarit huomioiden sellaista sopii odottaa tästäkin.

Bluesilla riittää kokoonpanohuolia, kun sivussa ovat Petri Koivisto, Ari Vallin, Mikael Kurki, Matti Järvinen, Petri Lammassaari. JYPiltä puuttuvat useita viikkoja huilaavat Filip Riska ja Antti P. Jaatinen sekä todennäköisesti tämän viikon sivussa oleva Eric Perrin. Suonenisku on siis molemmille kova.

ARVIO: Ellei maailma vallan mullistu, nähdään hikinen, vähämaalinen vääntö. Tulosvetolappuun 1-2 maalia kummallekin joukkueelle, tosin voittaja saattaa livauttaa kolmannen tyhjiin.

SEURAA HEITÄ: Eric Perrinin saatua aivotärähdyksen keskiviikon Pelicans-ottelussa kasvoi Miika Lahden rooli räjähdysmäisesti. Tunnollinen nelossentteri pelaa yleensä 10-11 minuuttia ottelua kohden, nyt vastuuta tuli yli 19 minuutin edestä. Välillä Lahti oli mukana jopa ykkösylivoimassa! Peliaikaa on varmasti "normaalia" enemmän luvassa tänäänkin, tulisikohan tehojakin? Rami naputteli maajoukkuetauon molemmin puolin kuuden ottelun sisään 2+2 pistettä, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa.

Kuka Bluesin pelaaja on naputellut tällä kaudella piste per peli tahtia? No kyllähän se on puolitoista viikkoa sitten ensimmäisen liigaottelunsa pelannut puolustaja Joonas Valkonen. 18-vuotias pakki on melkoinen tilastokummajainen. Kolme ottelua, tehot 1+2 ja plusmiinus-tilasto neljä pykälää plussan puolella. Kaikki tämä kymmenen minuutin ottelukohtaisella peliajalla. No, Valkosella onkin sama syntymäpäivä kuin Sami Vatasella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.