Kenraaliharjoituksen panos on lohkovoitto - Tulee vähämaalinen vääntö

ASETELMA: JYP ottelee tänään viimeisen kerran ennen kotoisen liigan alkua, kun CHL:n alkulohkon päätöskamppailussa Hippoksella vierailee Frölunda. Joukkueet kohtasivat viime perjantaina Göteborgissa ja silloin Frölunda oli parempi maalein 3-2 muutamia kiistanalaisia jäähyjä sisältäneessä ottelussa.

Vaikka jäähyt JYPille ikävän sivumaun jättivätkin, on raaka fakta silti myös se, että perinteikkään ruotsalaisseuran haastaminen oli hurrikaanipaidoille ajoittain todella vaikeaa. Tuomas Tarkin huipputorjuntoja tarvittiin useita kertoja etenkin ottelun alkupuolella, jotta JYP pysyi pelissä mukana.

Kiekollisena Frölunda oli vastustajaansa pätevämpi ja useinkin JYP löysi itsensä omalta alueelta melkoisesta pesukoneesta. Ottelun edetessä hurrikaanilauma sai kuitenkin aikaiseksi parempaa riistopeliä ja pystyi sitä kautta rytmittämään kamppailua enemmän mieleisekseen.

Frölundalla on tämän jälkeen edessään vielä vierasottelu Sheffield Steelersiä vastaan, jonka se kaiken järjen mukaan voittaa. JYPin osalta alkulohko puolestaan päättyy tänään. Lohkovoittokin on vielä omissa käsissä, sillä tasapisteissä keskinäiset ottelut ratkaisevat. Kahden maalin voitolla JYPistä tulee siis lohkovoittaja.

Hurrikaanipaitojen kokoonpanosta puuttuu edelleen ruhjevammasta kärsivät Petr Hubacek, joka ei ole vielä päässyt kauttaan aloittamaan.

ARVIO: Väkevä, melko vähämaalinen vääntö lienee luvassa. Frölundalle riittää lohkovoittoon maalin tappiokin, sikäli kun se hoitelee lauantaina Steelersin Sheffieldissa. Maalin tappion se myös kärsii, JYP voittaa 2-1 tai 3-2.

SEURAA HEITÄ: Seitsemän vuoden jälkeen kotiin palanneen Joonas Nättisen harteille ollaan sovittelemassa JYPin ykkösentterin viittaa ja CHL-pelien perusteella hän on sen myös halukas ottamaan. Nättinen ei ole varsinainen pelintekijävelho, mutta hyvä yleispelaaja ja vahva aloittaja hän on. Laukauskin irtoaa isolta mieheltä napakasti.

Ryan Lasch oli huippuvaarallinen joukkueiden edellisessä kohtaamisessa ja on sitä varmasti myös tänään. Ennen muuta Pelicans-finaalisarjasta kolmen vuoden takaa muistettava yhdysvaltalainen ei ole kaukalon isoin mörssäri, mutta kokoisekseen äärimmäisen tilannevahva hän on. Haistaa maalipaikat, järjestää niitä ja voittaa kaksinkamppailut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.