Kerho kepitti JYPin debyyttien illassa – "Ruosteista se oli"

Hurrikaanikasteensa saivat muun muassa päävalmentaja Lauri Merikivi ja tshekkisentteri David Tomasek.

Yksi takana, parhaimmillaan pitkästi yli yhdeksänkymmentä edessä. Nimittäin JYPin kiekkomiehistön otteluita kaudella 2018-19. Moiseen taipaleeseen vaadittaisiin toki täysimääräinen pudotuspelitaival niin CHL:ssa kuin liigassakin, mutta reilusti yli kuudenkymmenen kamppailun savotta on joka tapauksessa edessä.

Joten siitä kauden ihka ensimmäisestä ei pidä kovin kummoisia johtopäätöksiä tehdä. Se näkyi, että JYP haluaa identiteettinsä mukaisesti olla edelleen aktiivinen riistojoukkue, mutta muutoin paketti oli vielä kaukana valmiista. Eikä sen sellainen elokuussa pidäkään olla.

60 minuutin jälkeen taululla komeilivat vierasjoukkue HPK:n ihan ansaitut 3-2 -voittolukemat. Otto Paajanen iski 0-1 -alkutahdit alivoimalla, Teemu Turunen muilutti komeasti ylivoiman aikana saadusta rankkarista 1-2 ja ex-JYP Filip Riska ohjasi yläpesään 1-3 tasaviisikoin.

JYP ei viidellä viittä vastaan maalin makuun päässyt. J-P Hytösen 1-1 syntyi yhden ja Markus Jokisen 3-2 kahden miehen ylivoimalla. Paajasen ensimmäisen erän lopulla syntynyttä osumaa lukuun ottamatta ottelun kaikki maalit taottiin toisessa erässä.

"Ajoitukset hukassa"

Debyyttien illaksi kamppailua voi myös nimittää. Päävalmentaja Lauri Merikiven ohella JYP-kasteensa saivat David Tomasek, Aleksi Rutanen ja Henri Tamminen sekä puolustaja Joonas Viinikainen. Joona Voutilaisen voi toki lukea samaan porukkaan, vaikka hän istuikin kakkosvahtina vaihtopenkillä.

Tshekkisentteri Tomasek pistäytyi tutustumismatkalla uusilla kotikonnuillaan keväällä ja liittyi hurrikaaniryhmään jälleen heinäkuun lopulla. Ensituntuma Hippoksen areenaan oli miehen omien sanojen mukaan ruosteinen.

– Harvoin kauden ensimmäinen peli on mitenkään positiivinen kokemus. Ruosteista oli. Ajoitukset olivat vielä hukassa, ei päästy kakkoskiekoille niin kuin pitäisi ja paikkojakin tuhlattiin, Tomasek arveli.

– Positiivista oli se, että jokainen erä oli edellistä parempi, hän lisäsi.

Iso mies on näppäräkätinen ja painaa tunnollisesti hommia molempiin suuntiin. Toistaiseksi elo hurrikaanipaidassa on maittanut.

– Uusi kausi, uusi kaupunki ja uusi joukkue. Tällaisessa tilanteessa on aina aluksi paljon töitä, mutta tähän ryhmään oli helppo tulla mukaan ja haluan näyttää kaikille, että osaan pelata jääkiekkoa ja olen täällä auttamassa joukkuetta, kotimaansa pääsarjassa 134 ottelua (31+29=60) pelannut 22-vuotias Tomasek sanoi.

"Erilainen olo"

Päävalmentaja Merikivi on istunut hurrikaaniryhmän päävalmentajan tuolilla nyt kolme kuukautta ja neljä päivää.

– Samaa peliähän se on kuin muuallakin, mutta olihan tämä vähän spesiaalijuttu minulle. Jokainen peli jännittää aina vähän, mutta nyt oli ennen peliä jotenkin erilainen olo, luonnehti Merikivi ensimmäistä koitostaan JYPin peräsimessä.

– Ensimmäisessä erässä ei juuri nähty niitä asioita, joita haetaan, mutta peli meni koko ajan parempaan suuntaan. Toisessa ja kolmannessa puolustettiin tiiviimmin ja hyökkäämisen rytmiäkin alkoi löytyä.

Uransa päätöskaudeksi vielä kerran JYPiin saapunut Eric Perrin ei ollut HPK-ottelun kokoonpanossa mukana, vaan tarkkaili tapahtumia katsomon puolelta. Perrinillä on pientä nilkkavaivaa ja pelaaminen perjantain harjoituksessa KalPaa vastaan on auki.

– Treeneissä tuli pikku tälli ja päivä päivältä katsotaan, Merikivi raportoi 42-vuotiaan veteraanin tilanteesta.

Perrinin ja väliin jääneen viime kauden jälkeen uutta tulemista tekevän Miika Lahden ohella JYPin vakionaamoista puuttuivat Mikot Kalteva ja Mäenpää puolustajista sekä Ossi Louhivaara, Janne Kolehmainen ja Robert Rooba hyökkääjistä. Näiden ohella nuorempaa reserviä on tarjolla yllin kyllin.

– 3-6 hyökkääjää ja muutama pakki vaihtuu perjantaiksi. Nyt on tärkeää nähdä mahdollisimman paljon pelaajia tässä hetkessä, Merikivi selvitti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .