Kestääkö Äijänsuon kotitaika?

ASETELMA: Marraskuun alun maajoukkuetauon jälkeen Lukko on hävinnyt vain kaksi ottelua kahdeksasta ja myllertää nyt viiden ottelun voittoputkessa. JYP puolestaan katkasi orastaneen kahden ottelun tappioputkensa kepittämällä Pelicansin perjantaina ja heti perään Ilveksen lauantaina. Hurrikaanipaidat ovat säkenöineet tällä kaudella vain harvoin, mutta joukkueen rutiinitaso pitää huolen siitä, että ryhmä voittaa enemmän kuin häviää.

Kohtaaminen on JYPille ja Lukolle kauden toinen. Risto Dufvan armeija piipahti Hippoksella lokakuun alussa ja silloin pörssirohmu Ville Vahalahti iski kahdesti vajaassa kuudessa minuutissa. JYP ei toipunut 0–2 -shokkialusta kunnolla missään vaiheessa ja Lukko voitti lopulta 2–1.

Hurrikaanipaidoilla on Rauman reissulla kokoonpanohaasteita. Jari Jääskeläinen, Mikko Viitanen, Anssi Löfman, Yohann Auvitu ja Jani Tuppurainen ovat loukkaantuneiden listalla. Lisäksi poissa kokoonpanosta ovat Tuomas Tarkki, Matias Myttynen ja Antti Jaatinen. Ehjin nahoin ei toki ole selvinnyt Lukkokaan, kun sivussa ovat Petteri Nummelin, Teemu Nurmi, Lauri Tukonen ja Oskari Setänen.

ARVIO: Lukko ei ole hävinnyt kotonaan yli kuukauteen. Edellisen kerran Äijänsuolta haki pisteet lokakuun 25. päivänä Tappara. Lukko on hienoinen ennakkosuosikki, vaikka väkevä vääntö lieneekin luvassa. Tulosvetolappuun 3–2 maalia kummallekin.

SEURAA HEITÄ: JYPin maalinsuulle luistelee pitkästä aikaa Sami Rajaniemi. 21-vuotias Rajaniemi on pelannut tällä kaudella liigassa kaksi kokonaista ottelua, joista kummastakaan ei ole tarttunut matkaan täyttä kolmen pisteen pottia. JYP-Akatemiassa hän on torjunut yhdeksän kamppailua torjuntaprosentilla 90,76. Ensimmäisen liigaottelun voittaminen varsinaisella peliajalla tekisi varmasti hyvää sähäkkäliikkeisen veräjänvartijan itseluottamukselle.

Lukko pestasi kesällä ykkössentterikseen yhdysvaltalaisen Steven Zalewskin. Hän kuitenkin loukkaantui harjoitusottelussa ja pelaa ensimmäisen liigaottelunsa vasta tänään. 27-vuotias Zalewski tahkosi viime kaudella Harri Pesosen seurakaverina Albanyssa ja kirjautti 73 ottelussa 11+30=41 pistettä. Taitava kahden suunnan keskushyökkääjä on pelannut urallaan myös kymmenen NHL-ottelua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.