Ketjulottoa ja Malmivaaran tajunnantaso

Etenkin ottelun alkupuolen tahmeat otteet pakottivat JYPin valmennusjohdon rukkailemaan ketjukoostumuksia. Alkajaisiksi Jari Jääskeläinen siirtyi ykkösketjuun J-P Hytösen ja Ossi Louhivaaran rinnalle. Ykkösestä poistunut Antti Pihlström puolestaan löysi paikkansa Tuomas Vänttisen ja Jani Tuppuraisen rinnalta. Steve Kariyan ja Jussi Makkosen kaveriksi siirrettiin Mikko Hakkarainen. Ainoastaan Filip Riskan johtama nelosketju säilyi ennallaan.

Sen jälkeen kun Pavel Rosa oli veivannut Makkosen ja Hakkaraisen umpisolmuun 2-1 –maalillaan, JYP kavensi kolmeen hyökkäysketjuun. Hakkarainen, Makkonen sekä pahasti Oulun ottelussa kuvasta kadonnut Filip Riska penkitettiin ja koostumukset askarreltiin muotoon Jääskeläinen-Hytönen-Louhivaara, Kariya-Lahti-Sipiläinen sekä Pihlström-Vänttinen-Tuppurainen.

-Kannatti tiivistää, Kariya teki maalin. Halusimme kuumille pelaajille enemmän jääaikaa, JYPin päävalmentaja Risto Dufva selvitti.

Pakkikalusto kantoi ottelussa kovaa kuormaa, kun Olli Malmivaara putosi rivistä Juho Keräsen rajun taklauksen jälkeen jo kahden ja puolen minuutin kohdalla. Malmivaara löi päänsä laitaan ja oli tärskyn jälkeen enemmän tai vähemmän sekaisin.

-Ei se oikein ymmärtänyt mitä sille puhuttiin tuolla kopissa. Ei varmasti pelaa huomenna, kuului Dufvan arvio.

Tokaisi saattoi olla pudotuspelihenkeen kuuluvaa sumutusta. Kiekko-Keskisuomalaisen saamien tietojen mukaan Malmivaaran pelaamiselle seitsemännessä puolivälierässä ei ole terveydellistä esetettä. Tosin tämänkään tiedon todenperäisyydestä ei ole täyttä varmuutta.

Se sen sijaan on varmaa, että JYP-valmennuksella riittää pohdittavaa ennen torstain viimeistä taistoa. Kolmannen erän loppuhetkille ja jatkoajalle kokoonpannut kolme ketjua toimivat asiallisesti, mutta mistä löytää se neljäs? Lisäksi kelvottomaan ylivoimapelaamiseen on löydyttävä ratkaisu ennen torstai-iltaa, muuten käy köpelösti.

Vanha kelmi Antti Virtanen on pelannut puolivälierissä vain yhden ottelun. Runkosarjan viimeisessä ottelussa aivotärähdyksen saaneen Virtasen terveystilanteesta ei ole annettu tietoa, mutta oletettavasti hän on pelikunnossa. Lisäksi reservistä löytyy nuori Jasse Ikonen. Kumpikin saattaisi tuoda uutta virtaa hurrikaanipaitojen pelaamiseen. Esimerkiksi Jussi Makkosen itseluottamus näyttää olevan tällä hetkellä niin pohjalukemissa, että vuoden takaisesta maalikuninkaasta ei ole hurrikaanipaidoille juurikaan hyötyä.

Lisäksi tankkimaisen Filip Riskan lihaksistossa maanantain maraton-ottelu näytti painavan erityisen raskaasti. Riska ei ehtinyt hämmentämään kärppärivistöä normaalilla tavallaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.