Ketterä oli parempi, mutta KeuPan ei tarvitse hävetä – "Aivan loistava playoff-kevät"

Viidennen finaalin jälkeen Imatran areenan taululla komeilivat kotijoukkue Ketterän 3–2-voittolukemat ja se tiesi KeuPa HT:lle kirvelevää 1–4-tappiota mestiksen finaalisarjassa. Vuoden takaisen mestarin ei silti ole syytä työntää päätä pensaaseen, eikä se niin tehnytkään.

– Ketterä oli tuon verran parempi ja ansaitsi voittonsa. Mitään jossiteltavaa ei jäänyt, päävalmentaja Niko Härkönen summasi.

Päällimmäinen fiilis kakkossijasta oli silti raaka pettymys, kuten pitääkin.

– Nyt tuntuu siltä, että ihan sama vaikka oltaisiin oltu kymmenensiä, kun ei voitettu, Härkönen tokaisi, mutta katseli heti asiaa laajemmissa silmänaloissa.

 

KeuPa joutui jännittämään pudotuspelipaikkaansa runkosarjan loppusuoralle saakka. Sen jälkeen se kippasi kesälomille runkosarjan voittjana Hermeksen, kakkosen LeKin ja vasta kolmonen Ketterä oli liikaa.

– Vedettiin kaikesta huolimatta aivan loistava playoff-kevät. Ja ainakin henkilökohtaisesti tuntuu siltä, että kausi oli kuitenkin onnistunut. Tämä oli minulle ensimmäinen kerta miesten joukkueen päävalmentajana ja tiesin, että se ei välttämättä ole ihan yksinkertainen juttu, viime kaudella Mikko Heiskasen apurina työskennellyt Härkönen taustoitti.

Kaksi kautta organisaationa mestiksen lilliputteihin kuuluvassa KeuPassa on taatusti kova savotta, mutta nähdäänkö Härköseltä kolmas, on vielä kysymysmerkki.

– Kiinnostaa sinänsä, mutta nimeäni en ole mihinkään paperiin vielä laittanut, Härkönen sanoi.

Jotenkin rivien välistä oli luettavissa, että valmentajien karu korkeakoulu Keuruu saattaa joutua etsimään uuden päävalmentajan. 32-vuotiaan Härkösen edeltäjistä Ville Nieminen luotsaa tätä nykyä Pelicansia ja Mikko Heiskanen toimii KooKoon kakkosvalmentajana.

Kun hopeapettymys on sulateltu, käärii hihat nyt kakkosvalmentaja Tomas Westerlund, joka alkaa kasata ensi kauden joukkuetta.

Kumpulainen pudotuspelien tehokkain

Mestismestaruus jäi siis Imatralle kuten myös pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinto, jonka pokkasi Ketterän puolustaja Sameli Ventelä. Pudotuspelien pistepörssin puolestaan voitti vielä viime kaudella Ketterää edustanut KeuPan hyökkääjä Janne Kumpulainen.

Kommentti: Mestis on bestis ja pienten kylien iso juttu 

Kumpulaisen 17 ottelun saldo oli 7+11=18. Se on sinänsä kelpo työnäyte liigaseurojen suuntaan ja pääsarjaan 28-vuotias hyökkääjä edelleen mielii. Yksi yritys Jukureissa on jo takana, se tuotti 46 ottelua ja 4+7=11 tehopistettä kahden kauden aikana.

– Playoffin puolivälissä juttelin agenttini kanssa, mutta ei puhuttu silloin ensi kaudesta mitään. Katsotaan, mitä tapahtuu, Kumpulainen totesi.

Ellei liigapaikka aukene, KeuPa on Jyväskylän ammattikorkeakoulussa opiskelevalle JYP-kasvatille vahva vaihtoehto.

– Ilman muuta, opiskelut ja KeuPassa pelaaminen on ollut hyvä kombo, Kumpulainen sanoi.

Finaalisarjan tappion joukkueen konkariosastoon kuuluva laitahyökkääjä otti rauhallisesti.

– Ehkä Ketterä oli hieman huolellisempi ratkaisevilla hetkillä, mutta ei meidän tätä esitystä hävetä tarvitse, Kumpulainen arvioi.

Loppukättelyissä vastaan liukui liuta viime kauden joukkuekavereita, Ketterän runko kun pysyi pitkälle samana.

– Onnittelin ja toivotin riehakkaita mestaruusjuhlia, ei siinä sen kummempaa, Kumpulainen kuittasi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .